Ena dagen känns det hopplöst och nästa dag söker jag efter flygbiljetter. Vilket stadie är du i? Det senaste året har många med oss fått sina resplaner grusade. Vi hade så många planer för resåret 2020. Tjejresa till Bukarest, resa med 13-åringen och en kompis till Berlin, en veckas road trip i Skottland utan barn för att se Lee Brice live, bila till Normandie med familjen ja det var mycket som fick ställas in.

Men tur i oturen var att vi precis hann till New York, Signe och jag. Vi fick en härlig vecka på sportlovet 2020 i The big apple bara vi två. Vi shoppade, promenerade, åkte Uber, åt glass, besökte Max Brenner minst 3 gånger och myste på hotellet. Då, innan världen stängde ner och allt förändrades. Idag fick jag min första vaccindos och ett litet hopp syns i slutet av tunneln.

Egentligen klagar jag inte. Vi har inte personligen drabbats av Covid mer än att jag var ganska sjuk några veckor förra våren. Inte så att jag behövde vårdas på sjukhus men det var några riktigt jobbiga veckor.

Vi har haft det fint tillsammans. Mer familjetid. Mer Sverige. Men nu börjar i alla fall jag längta. Det finns så många platser jag vill ta med barnen till, innan de inte vill hänga med oss vuxna längre. Jag vill åka till ett julskyltat London med Vilja. Jag vill åka till Universal studios med Signe som älskar alla typer av åkturer. Jag vill bila i Skottland med Mange. Jag vill uppleva årsdagen av D-day i Normandie. Men närmast vill jag ta med hela familjen till Hawaii. Vi får väl se vad som händer. Men hoppas kan man ju alltid!

Förresten så har jag faktiskt bokat en utlandsresa! Jag tänker knappt på den eftersom jag inte vågar tro att den blir av. Men bokad är den. Och eftersom det är en bonusresa så går det att boka av den ända fram till dagen innan. Signe och jag ska flyga business class igen, nämligen till Boston över nyår. Det blir fint; om vi väl kommer iväg. Och precis som när vi flög till NYC i business class så kostar resan bara 800 kr totalt. Och så ett gäng bonuspoäng från SAS. Jag vågar knappt skriva det men det är helt sant.

Vi samlar ju bonus på våra resor men också på bensin, mat och andra stora inköp med hjälp av vårt AMEX som är kopplat till Eurobonus. Vill du veta mer om hur det går till så har jag skrivit om det här. Det är en riktigt bra deal om du kan hantera kreditkort och inte köper mer än du skulle gjort annars. Vi betalar aldrig ränta eftersom vi betalar fakturan varje månad. Just nu får du dessutom 24 000 bonuspoäng istället för 12 000 (räcker till en gratis resa tur och retur inom Norden) om du ansöker innan 5 maj via den här länken. Du får poängen när du handlat för 20 000 inom 3 månader. Något som inte är svårt om du betalar bensin och mat med kortet som vi gör.

Bonusvouchern är det allra bästa med kortet och det som gör att vi kan flyga business en gång om året för 800 kr. Men allt det där står i inlägget jag hänvisade till tidigare.

Har du vågat boka någon resa ännu eller avvaktar du?

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *