Flyg gratis i business class till New York. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte, vi flyger faktiskt gratis i business class till New York under sportlovet i februari, Signe och jag! Vi betalar bara skatten och den kostar oss 870 kr/person. Då ingår flyg från Kalmar till Stockholm och sedan direktflyg till New York. Dessutom kostar det oss också 75.000 Eurobonuspoäng.

Jag kollade vad exakt samma resa skulle kosta om jag bokade den idag och betalade med pengar. Alltså samma flygningar och samma villkor med bagage och återbetalning som de biljetter vi har. Motsvarande biljetter för 1 vuxen och 1 barn skulle kosta 70.045 kr!! Vi betalar alltså 1740 kr för en resa i business class för 2 personer. Att vi har poäng gör att vi sparar 68.305 kr. Helt galet bra! Och det bästa? Jag ska berätta hur vi gjorde.

Som jag har skrivit tidigare så har vi skaffat ett American Express-kort som är kopplat till SAS så vi får Eurobonuspoäng på allt vi handlar. När vi skaffade kortet fick vi första året gratis men nu kostar det 1200 kr/år. Dock bjuder de på första kvartalsavgiften. Vi har ett SAS Amex Premium-kort och då får vi 15 poäng för varje 100 kr vi handlar för. Bokar vi biljetter på SAS hemsida får vi 30 poäng per 100 kr.

Eurobonuspoäng får alla som är medlemmar i Eurobonus när de flyger med SAS och Star Alliance och det kostar ingenting. Det första du ska göra är alltså att bli Eurobonusmedlem. Det blir du snabbt på SAS hemsida. Men varför väljer vi då att ha ett Amexkort också? Jo det finns faktiskt 4 bra skäl till det.

 1. Vi samlar poäng på ALLA köp vi gör på kreditkortet. Alltså bensin, mat, kläder, inredning och så vidare. Vi har valt att betala alla dagliga utgifter med Amex-kortet. Tidigare hade vi ett bensinkort, ett ICA-kort och så vidare. Nu betalar vi med Amex-kortet istället. Självklart köper vi bara sådant vi har råd med ändå. Annars är kreditkort en mycket dålig idé!
 2. Vi får förtur till många biljettsläpp. En del stora artisters konserter i Sverige släpps några dagar tidigare till Amex-kunder. Det gör att det är lättare att få tag på biljetter till populära konserter.
 3. Det ingår en extra reseförsäkring om vi betalar resan med Amex-kortet.
 4. Den sista anledningen är den bästa! När vi har använt kortet och handlat för 150.000 kr på ett år får vi en voucher. Den ger oss rätt att boka en resa, för 2 personer, till halva poängpriset. Resan Signe och jag ska göra till New York kostar 150.000 poäng för 2 i business class men eftersom vi har vouchern behöver vi bara betala 75.000 Eurobonuspoäng. Ni vet sådana som vi får gratis när vi använder kortet eller flyger.

Hur får vi då ihop alla de poäng som krävs? Jag har skrivit lite mer om det i det här inlägget men lovar att återkomma med mer detaljer om det i ett framtida inlägg. Om du ansöker om ett Amex-kort via den här länken får du 6000 Eurobonuspoäng. Dessutom får jag lika många poäng. Win-win helt enkelt!

Har ni några frågor? Skriv en kommentar så lovar jag att försöka besvara dem!

You might also enjoy:

7 Comments

 1. Hej! Är det mellan januari och december poängen räknas? Så om man köper för 150 000 mellan januari-juni så får man ändå inte vouchern förrän årskiftet?

  1. Hej Sofia! Poängen räknas på kalenderår så det är januari till december. Men så fort du tjänat ihop till din voucher så får du den. Sedan gäller den till slutet på året efter. Du kan alltså boka en resa hela året efter du tjänat in vouchern, och även samma år så fort du har fått ihop till vouchern. Dessutom gäller den för resor efter årets slut så länge de bokas innan vouchern gått ut. Hoppas det blev tydligare.

 2. […] som är kopplat till Eurobonus. Vill du veta mer om hur det går till så har jag skrivit om det här. Det är en riktigt bra deal om du kan hantera kreditkort och inte köper mer än du skulle gjort […]

 3. Hej!
  Har nyligen skaffat Amex premium och upplever verkligen att det inte tas emot på många ställen… Brukar använda chippet efter att jag fick tips i en FB-grupp men jag vet inte om jag har otur för det var inte mycket bättre med chip?
  Hur upplever du det?
  Mvh

  1. Hej J.
   Det stämmer att AMEX inte accepteras överallt. Vi använder det till mat och bensin och där funkar det alltid. Många reserelaterade utgifter funkar också så som hotell och biljetter. Men jag håller med dig, man måste alltid ha ett annat kort med sig också. Så vi har ett SAS Mastercard också för poängsamling där AMEX inte accepteras.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *