Fröken Globetrotter – Linda Björk

Jag som kallar mig “fröken Globetrotter” heter Linda Björk och min största passion i livet är att resa. Jag älskar böcker, historia, glass & hemliga barer. Skriva och fotografera är två saker som jag också gillar och genom att blogga, podda och instagramma kan jag kombinera det jag gillar bäst. Att jag kallar mig fröken Globetrotter är helt enkelt för att jag är lärare och samlar på besökta länder. Jag hade tidigare ett resekonto som hette 2 Globetrotters så namnet är också en naturlig fortsättning på det. 

2021 startade jag en resepodd som heter Jordenruntpodden. Där pratar jag och Paulina, som jobbar som mäklare i Spanien, om alla möjliga resor. Vi intervjuar människor som har gjort intressanta resor eller driver spännande företag i branschen. Vi berättar också om resor vi själva gjort och vi älskar att dela med oss av våra bästa tips. Att prata om resor älskar vi nästan lika mycket som vi gillar att resa, men bara nästan.

Jag är också lärare och lär just nu ut svenska till nyanlända vuxna elever vilket är ett perfekt sätt att kombinera lärarrollen med nyfikenheten på andra kulturer. Jag reser både med min partner, mina syskon,  mina barn och med vänner. Alla de här resorna har en plats i bloggen. Allra oftast bokar jag allt själv, från boende och hyrbil till alla biljetter. Det är något jag gärna vill inspirera andra till. Jag har också upptäckt att det är smidigt att spara ihop poäng och flyga gratis i business class med SAS. Det är också något du kan läsa mer om i bloggen. Bra tips är till för att delas!

När jag var gravid med vår första dotter sa många runt omkring oss att det var tur att vi redan rest så mycket eftersom det inte skulle gå att ta med barn på våra resor. Det har känts skönt att visa att det faktiskt går att resa lika bra med barnen. Att resa med barnen tillför dessutom en annan dimension till resandet. De ser och fokuserar ofta på helt andra saker än vad vuxna gör. Att se världen tillsammans med barnen och genom deras ögon är fantastiskt. Det finns många inlägg i bloggen om resor vi gjort som familj. 

Jag älskar att åka på road trips och därför har det blivit många resor till USA. På min bucket list står bland annat att besöka alla 50 delstater, hittills har jag besökt 36 och barnen har besökt nästan lika många. Eftersom vi bor på en av Sveriges vackraste platser sommartid så besöker jag också ofta våra omgivningar här i Kalmar och på Öland. Resor behöver inte alltid vara långt bort för att vara betydelsefulla och minnesvärda.

Kontakta mig

Om du vill veta mer om mig eller kontakta mig för ett eventuellt samarbete så är du välkommen att skriva till frokenglobetrotter@gmail.se

Jag skriver alltid ärligt om platser vi besöker och hur jag upplever saker. Därför är jag restriktiv med samarbeten, det är viktigt att de passar in i sidans koncept. Men om du har en idé eller vill föreslå ett samarbete så får du gärna höra av dig så kan vi säkert sy ihop något tillsammans! Här är två exempel på samarbeten vi gjort med Djurs Sommerland och Stugknuten

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *