Sjöstugan Borgholm

Några söndagar har vi åkt över till Öland och gått tipspromenad som arrangeras av Café Sjöstugan i Borgholm. Vi gillar att gå tipspromenad på helgerna men på grund av ni-vet-vad så har tipspromenaderna i Kalmar varit inställda hela vintern. Tur för oss att det fanns på andra sidan sundet istället.

Sjöstugan Borgholm

Innan tipspromenaden en söndag gjorde vi ett stopp på Fredriks bröd & bakverk i Färjestaden och köpte en frukostmacka till tonåringen som inte riktigt steg upp i tid för frukost hemma. Semlorna på Fredriks är riktigt bra så vi köpte med några sådana också.

Det var ganska mycket folk kring Sjöstugan den här söndagen men eftersom tipspromenaden är utomhus och alla höll avstånd så var det inget problem. En tips- och bingobricka kostar 30 kr och det finns både barn och vuxenfrågor. 13-åringen kände sig lite mittemellan men valde till sist barnfrågorna. På bingon har vi vunnit både kaffe och choklad och på frågorna vann V kaka, läsk och glass. Antingen har vi haft tur eller så är det bra vinstchans där.

Café Sjöstugan har vi faktiskt hittat till för första gången den här vintern trots att vi brukar vara mycket på Öland annars också. Fiket är verkligen mysigt och gammaldags och de bakar och lagar maten själva. Stugan är från år 1785 och ligger bara ett stenkast från havet och en badplats. Under vintern är öppettiderna lite begränsade men det är öppet varje helg och de har öppet för avhämtning ytterligare några dagar.

Vill du läsa mer som vi skrivit om Öland? Du hittar du andra inlägg här!

Vilket fik på Öland rekommenderar du?

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *