bästa glassen i Kalmar

När det är så här varmt är ju glass ett måste för att svalka sig lite. Men var finns då den bästa glassen i Kalmar? Vi gillar verkligen glass i den här familjen så vi har provat de flesta ställena i Kalmar. Här är våra favoriter:

Gelato factory

Äntligen har det öppnat ett glass-ställe till i Kalmar! Gelato factory slog upp portarna i maj i år och har blivit riktigt populärt sedan dess. Jag tycker det är den bästa glassen i Kalmar. Caféet ligger mitt i stan på gågatan mellan centrum och Baronen. De byter ut en del smaker varje dag men några smaker de brukar ha är limoncello, oreo, grekisk yoghurt, pistage, kokos/vitchoklad. Ägarna är väldigt trevliga och lokalerna är fräscha.

Johannas choklad

Johannas choklad är ett litet café som ligger på gågatan på väg ner mot Baronen. Här finns massor av gott! Praliner, bakelser och choklad i alla möjliga former och smaker. På sommaren har de även glass. Allt görs i butiken och av äkta råvaror och smakerna varierar från vecka till vecka men några exempel är mangosorbet, hallonsorbet, rabarbersorbet, lakrits, choklad och vanilj. Du bestämmer storlek på bägaren och sedan får du ta hur många sorter du vill i samma bägare. Perfekt när man vill smaka alla!

Glassbussen

Glassbussen är en gammal ombyggd dubbeldäckare från London som säljer fantastisk hemmagjord gelato. Bussen har stått i Karlskrona innan men sedan några år står den i Kalmar under somrarna. Den står placerad i Vattentornsparken precis bredvid vattnet och en av Kalmars nyaste lekplatser. Perfekt att kombinera lek med god gelato!

Glassbutiken

Glassbutiken ligger i industriområdet så miljön är inte direkt mysig men det finns bord och stolar utanför butiken. Här säljs triumfglass och stället är mest populärt för att glasskulorna är gigantiskt stora. Som tur är kan du få två smaker i en kula. Det finns även mjukglass och milkshake. Det är inte mitt favoritställe eftersom jag gillar gelato bättre än triumfglass. Men barn brukar uppskatta de stora glassarna.

Le Croissant

Tidigare var det Barista som låg här men sedan januari 2020 finns här istället det franskinspirerade caféet, Le Croissant. Här serveras glass från Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s gör ju bara så god glass! Förutom att de har riktigt bra glass så står företaget upp för bra värderingar. Kan det bli bättre?!

I caféet finns också smörgåsar, fika och mat. Det ligger precis vid Larmtorget så soliga dagar kan man sitta utomhus och titta på alla som går förbi.

Kalmar parkgolf

Lejonet och Björnens glass säljs på ett café vid Kalmar parkgolf som ligger nära stationen. Glassen från Lejonet och Björnen görs i Göteborg och är helt utan färgämnen, med äkta råvaror. Passa på att ta en glass och spela minigolf.

De här sex ställena äter vi helst glass på. Var tycker du den bästa glassen i Kalmar finns?

Du kanske också gillar

3 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *