På tisdag är det fettisdagen men semlor har ju funnits att köpa ett tag. Förra veckan gav vi oss ut på jakt efter Kalmars bästa semla. Ja, det var ett tufft jobb att provsmaka så många, men vi gjorde det så att du ska slippa. Expertpanelen bestod av Signe 8 år, Vilja 11 år och oss, deras föräldrar. Vi köpte semlor från sju olika konditorier i Kalmar och bedömde dem sedan efter utseende och smak. Det finns ingen klar vinnare eftersom 2 av semlorna fick samma höga betyg.

Fiesta fick höga betyg av alla i smaktestet. Jag hade önskat lite större tuggmotstånd i mandelmassan men den är totalt en av testets två vinnare.

Stensö hembageri hade vi höga förväntningar på men den blev ingen favorit i vår familj. Mandelmassan smakade för mycket som marsipan.

Kullzenskas semla vinner utseendemässigt. Den har fint trekantigt lock och ser ut som en semla ska göra. Tyvärr är smaken inte lika bra. Grädden smakar inte alls som grädde. Kanske är det tänkt att vara en specialvariant men nej tyvärr, den föll oss inte alls i smaken.

Holmgrens semla är riktigt bra. Den är färsk och har en god bittermandelbismak som en semla ska ha.

Ekelunds och Danska wienerbageriet har samma semlor och de köper in färdiggjord fyllning. De är goda men smaken på mandelmassan är tam.

Hamncaféet hade jag stora förhoppningar på. Den såg riktigt hembakad ut med stora bitar av mandel i fyllningen precis som mammas semlor har. Men bullen smakar jäst och tyvärr är semlan ingen favorit.

Mormors brödbod har goda semlor. Bullen har kardemumma i sig och fyllningen är god. Tyvärr beror det lite på dagsformen här eftersom brödet bakas på Öland och körs till Kalmar. Vi har även ätit semlor på plats på Mormors stenugnsbageri i Stora rör och hade de varit med i testet hade de varit ensamma vinnare.

Så Kalmars bästa semlor hittade vi den här lördagen på Fiesta och Mormors brödbod. Vilken tycker du är Kalmars bästa semla?

You might also enjoy:

2 Comments

  1. Ica Lindsdal! Finns olika varianter för dem som gillar inte mandelmassa. Men klassisk semla var absolut vinnaren! Och prisvärt! 30 kr för två! Heja Lindsal Ica!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *