Om du har planerat att resa till Island så finns det några saker som är smarta att känna till innan du åker iväg. Island är ett fantastiskt vackert land. Vart du än vänder dig så ser du något du vill ta kort på. För att din resa ska flyta på så bra som möjligt så gäller det att vara förberedd.

  1. Ta med vatten/snacks/skyr och liknande eftersom det är långt mellan ställen att stanna vid på vissa sträckor. Dessutom finns risken att du inte kan slita dig från alla fina platser och måste köra till sent på natten när allt är stängt.
  2. Tanka när du kan av samma anledning. Om du inte har full tank och är i närheten av en bensinstation bör du passa på att fylla upp med bensin. 
  3. Var beredd på att vara flexibel med dina planer med tanke på vädret. Försök hålla koll på väderprognoserna eftersom det kan vara farligt att vara på vissa platser under extremt väder.
  4. Ta med dig många minneskort till din kamera. Det finns på riktigt nya fotoställen bakom varje krök. Extra batteri till kameran och mobilen kommer också väl till pass. 
  5. Ta med en liten handduk hemifrån. Du kan aldrig veta om du vill bada i en varm källa som dyker upp längs din väg. Eller bara torka av kameran från regn eller vattenstänk från något av alla vattenfall du vill fotografera. 
  6. Vädret är extremt ombytligt. Det är inte ovanligt att det går från snö till regn till sol på bara några minuter. Klä dig i lager på lager och gå inte ut utan regnskydd eller jacka.
  7. Ha med dig laddsladd till mobilen som funkar att använda i bilen. Du kommer ta kort och du kommer behöver ha telefonen laddad om något händer.
  8. Ta med dig en vattenflaska. Kranvattnet är på de flesta ställen gott så det är onödigt både för miljön och din ekonomi att köpa flaskvatten. Dock luktar vattnet riktigt äckligt av svavel på vissa platser. Ungefär som ruttna ägg. Det är fortfarande drickbart men inte så aptitligt. 
  9. Det finns ingen anledning att växla pengar. Vi stötte inte på ett enda ställe som inte tog kort under vår vecka på Island.

Vill du läsa mer om hur det är att köra och hyra bil på Island så har vi skrivit om det här. Vill du veta mer om kostnader och hur du kan göra resan till Island lite mer budgetvänligt så finns det här. Så gör du resan till Island billigare.

Läs även: Island är fantastiskt! och Island runt på en vecka

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *