Kalmar

Sista helgen i februari kände vi att vi behövde komma ut lite och även om man inte ska trängas i affärer just nu så är det alltid mysigt att gå omkring bland de gamla husen i Kalmar. Jag älskar Escape rooms och att spela Cluedo så när vi såg ett evenemang på Facebook om ett mordmysterium i stan så kände vi att vi ville prova. Spelet hade redan börjat men eftersom det fanns tid kvar så mejlade vi och frågade om vi kunde anmäla oss och det gick bra. En stund senare fick vi ett mejl med information.

Vi befann oss i den fiktiva staden Glendale och kvällen innan hade det skett två mord i staden. Hängde de ihop med varandra? Hur gick det till? Vilket mordvapen användes och vem var mördaren? Det här var frågor vi skulle klura ut under dagen.

Mordmysteriet arrangeras som jag förstår på många platser runt om i Sverige, olika helger. Just den här helgen var det alltså Kalmars tur. Det enda som behövdes var en app som vi laddade ner. Alla spelare kan ha appen på sin telefon men en måste vara spelledare. Vi började på Stortorget, vid kyrkan. Där fick vi vår första ledtråd och sedan var det bara att följa kartan över centrala Kalmar, i appen och ta sig till olika vittnen och misstänkta som var på olika platser runt om i stan. De var såklart inte i Kalmar fysiskt utan digitalt. När man kom fram till varje fiktiv persons plats fick man först lösa en gåta och sedan kunde man öppna en video där ett vittne berättade sin historia. Vi träffade på några andra grupper som var ute och letade efter mördare och mordvapen men i övrigt märktes det inte vad som pågick.

Var det kul?

Både och skulle vi nog säga. Familjens yngsta, Signe, är 10 år och hon var helt ointresserad. Hon hängde med men tittade på annat under tiden. Vilja, 13-åringen var intresserad och följde med i appen på sin telefon. Det blev lite långdraget så vi tog pauser med glass och lunch. Vi lyckades lista ut vem det var och vi klarade de flesta gåtorna. Just gåtorna var nog det som barnen tyckte var roligast. Kanske hade det funkat ännu bättre om vi skrivit ut vittneslistan vi fick via mejl innan det började.

Familjedag

Har man kluriga barn som kan koncentrera sig några timmar så gillar de nog mysteriet. För vår familj kostade det 420 kr och då ingick appen och själva spelet, som bara fungerade en gång där och då. Hade det varit några hundra billigare hade jag nog kunnat tänka mig att prova ett nytt mysterium om det skulle dyka upp något men 420 kronor var lite i saftigaste laget.

Vi är ändå nöjda med dagen eftersom vi fick en mysig familjedag tillsammans i vår fina stad som nästan var helt öde. Dessutom var det riktigt skönt väder.

Företaget som anordnade gåtan heter Kluredo.

En trailer för mordmysteriet.

Passa på att planera in en mysig dag till Stensjöby i vår. Lätt att hålla avstånd och härlig miljö!

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *