Jag lovade i ett tidigare inlägg att återkomma med hur vi fick ihop till en voucher på SAS så vi kan resa för halva poängpriset vart som helst i världen för två personer. Så här gjorde vi:

  • Vi började handla mat och bensin på kortet istället för att ha Ica-kort och bensinkort. Fortfarande drar vi såklart ica-kortet när vi handlar så vi får bonus även där men vi sätter inte in matpengarna på kortet längre.
  • Stora utgifter, som vi ändå har, tar vi på kortet. Vi har till exempel köpt ny ytterdörr, flygresa, hotellnätter osv.
  • Om vi är flera personer som ska boka något eller äter tillsammans erbjuder jag mig att betala och så swishar de andra till mig. Det förlorar ingen på och det är smidigt för alla att en person sköter betalningen.
  • Vi köpte de flesta julklapparna med kreditkortet.
  • Vi har betalat en del fakturor med Billhop.

Billhop

Billhop är en tjänst på nätet där du kan registrera dig och sedan betala dina fakturor med ett kreditkort. Om du blir värvad får du direkt betala fakturor för 5000 kr utan avgift för tjänsten. Om du sedan värvar någon mer till Billhop får du betala fakturor och räkningar för ytterligare 10000 utan någon avgift. Det här rekommenderar jag bara om du har pengar att betala dina räkningar med men vill tjäna bonus. Vi saknade ungefär 20000 kr för att komma upp i de 150 000 kr vi behövde handla för innan årsskiftet för att få vouchern, så då registrerade jag mig på Billhop och värvade Magnus också. Det gjorde att jag kunde betala räkningar för 15000 kr utan avgift och han för 5000 kr.

Så här gjorde vi alltså för att handla för 150 000 under augusti-december. Nästa inlägg om Amex-kortet kommer jag berätta hur vi maxar Eurobonuspoängen, så att vi tjänar så många poäng att använda till flygresor och hotellnätter som möjligt.

Enkelt förklarat

Det kreditkortet vi har med Amex och SAS ger alltså en voucher som ger oss möjlighet att boka en resa till halva antalet bonuspoäng som den normalt skulle kosta. Dessutom gäller kan vi boka biljetter till två personer på vouchern. Om du inte är jätteinsatt i det här så kanske det låter komplicerat. Men det är det inte. Låt mig ge dig några exempel. Att flyga till USA tur och retur med SAS kostar 50 000 poäng. Om du har vouchern kan du flyga samma resa för 25 000 poäng istället. Dessutom kan du ta med en person till som också bara behöver betala 25 000 poäng för sin resa. Då kan två personer flyga för 50 000 poäng som i vanliga fall bara räcker till en persons biljett.

Vill du också ha ett Amex-kort så får du just nu de tre första månaderna gratis och 12000 15000 poäng om du följer den här länken. 12000 poäng räcker till en gratisresa i Norden. Om du sedan ringer Amex och säger att du funderat på att säga upp kortet så är det vanligt att du får fler gratismånader! 

Du kanske också gillar

1 Comment

  1. […] får vi då ihop alla de poäng som krävs? Jag har skrivit lite mer om det i det här inlägget men lovar att återkomma med mer detaljer om det i ett framtida inlägg. Om du ansöker om ett […]

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *