Även om Kalmar är mest känd för att vara en sommarstad så händer det en hel del här året om. I påsk till exempel finns det många roliga aktiviteter för barnen. Så oavsett om du bor i Kalmar eller är här på besök under lovet kommer du hitta aktiviteter som roar både små och stora. Vilka väljer du?

Kalmar läns museum

På Kalmar läns museum ordnas traditionsenligt en häxkväll på dymmelonsdagen. Kvällen börjar klockan 18 och roliga saker för både stora och små utlovas. Bland annat kommer huset vara fullt av häxor och oknytt. Passa även på att fika i det mysiga fiket som ligger högst upp i huset med fin utsikt över Ölandsbron. Biljetter till häxkvällen köper du för 75 kr på Nortic eller i receptionen på museet. Barn under 3 år går in gratis.

Kalmar slott

Slottet har också en fin tradition av aktiviteter runt påsk. Bland annat en påskkärringparad på skärtorsdagen klockan 17.

Under hela lovet kan barnen också gå på påsklovsjakt. Den innebär att barnen letar efter siffror i slottets olika salar och rum. När de listat ut koden kan de äntligen få upp låset till slottets skattkista. Passar från 7 år och ingår i vanliga entrépriset.

Slottet har dessutom öppet varje dag mellan 10-16 hela påsklovet och det kommer erbjudas barnguidningar. Sedan några år tillbaka finns också en fin restaurang på slottet men går också bra att bara ta en fika i den mysiga miljön i restaurangen.

Skälby

Skälby är en barnfavorit i Kalmar. Här finns djur och även Kalmars bästa lekplats. På långfredagen kommer barnen kunna åka traktor från 4H-gården till Blåkulla och leta efter påskägg gömda av självaste Påskharen. Det kostar 70 kr och biljetter kan köpas här och det finns flera olika tider under dagen att välja på. Föräldrar är välkomna att springa med bredvid traktorn. Barnen får gärna komma utklädda.

Stufvenäs gästgiveri

Stufvenäs ligger en bit utanför Kalmar och erbjuder flera olika aktiviteter för barn runt påsken. Även om man inte övernattar är man välkommen att vara med på påsklovsmys på Stufvenäs Spa med hela familjen. Det finns även speciella behandlingar för barn mellan 8-12 år att boka in sig på. Dagsentré till spa kostar 150 kr och måste förbokas.

Annandag påsk anordnas det kungligt tårtkalas på Stufvenäs. Det är författarna Andreas och Emelie Sjölander som kommer och berättar om sina böcker om Gustav Vasa och Drottning Kristina. Barnen får gärna komma utklädda till prinsar och prinsessor. Det kostar 75 kr och måste förbokas.

Under lovet kommer det även att finnas en tipspromenad där alla deltagande barn får varsitt påskägg.

Äventyrsbadet

Äventyrsbadet har många roliga saker på gång under påsklovet. Bland annat sjöjungfrusim som min dotter väldigt gärna vill gå på. Platserna gick dock åt väldigt fort så under sportlovet fick vi inte tag på några platser. Boka i god tid alltså! Bokning sker via badets reception. Utöver sjöjungfrusim anordnas det också tävlingar för barn kl. 12 varje dag.

Kalmar teater

På Kalmar teater bjuds det på gratis barnbio som avslutning på lovet. Det är söndagen 28 april som det visas två olika filmer. Teatercaféet håller också öppet så det går bra att fika innan filmen.

Kalmar FF

Om barnen gillar fotboll så spelas en match på Guldfågeln arena 25 april mellan Kalmar FF och IFK Göteborg. För biljetter och mer info kan ni besöka Kalmar FF:s sida. 

Vet du något mer som händer runt Kalmar under påsken så får du gärna tipsa i kommentarsfältet nedan.

Om du vet någon som skulle ha nytta av det här inlägget vore det kul om du delade det med hen.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *