Vi har sedan länge bonuskort hos SAS så att vi tjänar Eurobonuspoäng varje gång vi flyger med SAS eller Star Alliance. Det är gratis och även barnen har kort som de samlar poäng på. När vi ska till Sydafrika i vår har vi bokat inrikesflyget för hela familjen till Arlanda för barnens bonuspoäng till exempel. Det innebär att resan är gratis men vi betalar flygskatten.

Något år nu har jag varit nyfiken på att prova ett American Express-kreditkort som är kopplat till Eurobonus, man tjänar alltså Eurobonuspoäng på alla inköp med kreditkortet. Jag skaffade det i augusti som ett experiment för att se hur många poäng jag faktiskt skulle kunna tjäna ihop och om det skulle kännas som det var värt det. I det här inlägget tänkte jag berätta om hur det funkat de första månaderna och vad jag tycker. Nästa år, när jag har haft det ett helt år, kommer en uppföljning till.

Så, varför valde jag just Amex?

De har framför allt en sak som lockade mig: När jag handlat för 150 000 kr på kortet under ett år får jag en voucher som låter mig flyga för halva poängpriset vartsomhelst i världen, i vilken flygklass som helst och vouchern gäller för två personer! Låt mig ge ett exempel. En bonusresa från vilken flygplats som helst i Sverige till Asien kostar 50 000 Eurobonuspoäng. Om jag använder vouchern kan jag alltså flyga för 25 000 bonuspoäng och dessutom ta med en person till som får flyga för 25 000 poäng. Om jag istället vill flyga business class kostar det 100 000 bonuspoäng och om jag använder vouchern kan jag flyga för 50 000 poäng till Asien.

Att hitta billiga flygbiljetter till många destinationer går ju ganska enkelt just nu men att kunna flyga business class för enbart poäng är det som lockar mig mest. Det skulle jag aldrig “slösa” respengar på annars, men jag skulle gärna vilja prova.

Hur har det gått med inköpen då?

Först, när jag beställde kortet i augusti tänkte jag att det skulle bli en provperiod och att jag skulle handla för 150 000 kr först 2019 eftersom det är första hela kalenderåret. Men vi har faktiskt “lyckats” spendera ganska exakt 150 000 kr från augusti så igår låg min voucher i brevlådan. Nu återstår bara att hitta lediga poängresor till en destination vi vill åka till. Det får bli ett projekt för 2019. Hur kunde vi handla för 150 000 på så kort tid? Ja, shoppa är ju såklart inte svårt men för oss är det viktigt att inte shoppa för pengar som vi inte har och att kreditkortet inte gör att vi shoppar mer än vi behöver.

Hur gjorde vi?

Ja, det kan jag berätta lite mer i detalj i nästa inlägg så att det här inte blir för långt. Men kort sagt handlade vi allt på kortet och tog även hjälp av några andra knep för att komma upp i 150 000 kr.

Vill du också prova så får du 12000 bonuspoäng om du registrerar dig och handlar för en viss summa inom 3 månader. I så fall gör du det här. 12000 poäng tar dig på en bonusresa inom Norden!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *