Eftersom vi inte är ute i världen just nu så kommer vi i några inlägg tipsa om några lokala pärlor på Kalmar och Öland inför sommaren. Men vi har också ett fullspäckat inlägg med all information du behöver för att bila i USA på gång. Nästa vecka ska halva familjen till Mallorca så det kommer snart uppdateringar även från utlandet!

I Kalmar finns ett fint museum som helt enkelt heter Kalmar läns museum. Där finns permanenta utställningar om Jenny Nyström som bodde en del av sitt liv i Kalmar. Det finns också en permanent utställning om regalskeppet Kronan som förliste utanför Öland 1676 och som upptäcktes 1980 av samme man som hittade regalskeppet Vasa på havets botten. Hittills har mer än 30.000 föremål från vraket bärgats och många av dem kan man se på Kalmar läns museum.

Det finns också en utställning som heter Superkronan som riktar sig till barn och här får de lära sig om livet på 1600-talet och livet ombord på Kronan. Det är en rolig utställning för barn eftersom de kan klättra och leka där. Det finns också intressant information anpassad för barn. Längst in i utställningen kan barnen prova på att vara arkeologer och lära sig mer om hur man daterar fynd och hur man kan spara och skydda sakerna som plockats upp från havets botten. Mycket uppskattat av barnen! På samma våning finns också en ateljé där barn kan pyssla.

Det finns också olika tillfälliga utställningar att titta på. Ofta finns det några aktiviteter i varje utställning som är riktade mot barn och i vissa av dem får de prova tidstypiska kläder.

Entré till museet är gratis för barn upp till 19 år och kostar 120 kr/vuxen. Tänker man gå dit flera gånger om året är ett årskort en bra investering, det kostar 400 kr för två vuxna.

Vi besöker Länsmuseet några gånger om året. Det är ett bra museum och barnen älskar att gå dit. De har också ett väldigt mysigt café med utsikt över Kalmarsund, och de anordnar många roliga aktiviteter på kvällar och lov.

För några veckor sedan var vi där på afternoon tea med musikunderhållning. De ordnar också olika föreläsningar och quizar. Senast vi var där var det till exempel påskquiz för hela familjen, det var kostnadsfritt och man kunde vinna fina priser. Här kan du se deras program för resten av våren.

Vid entrén har de en liten shop där man kan hitta saker från Kalmar och även fina presenter.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *