Jul på Öland 2021

Många förknippar nog Öland med sol och bad. Men vi som bor i närheten vet att Öland har mycket att erbjuda året runt. I december finns många härliga saker att göra på ön. Eller vad sägs om ett ridande luciatåg, ljusstöpning eller lussenoon tea på Hotel Borgholm?

Här kommer en sammanställning av vad som händer under julen på Öland 2021.

24/11-12/12 Stöp egna ljus på Ölands ro

Mellan 24 november och 12 december finns flera bokningsbara datum för att stöpa sina egna ljus till jul på

Ölands ro. Det tar 2-3 timmar och fika ingår. 375 kr/person kostar det. Det går även att boka mat och dryck i samband med ljusstöpningen.

Lussenoon tea på Hotel Borgholm

Fredagar och lördagar 14-16 fram till 18 december kan du äta Lussenoon tea på Hotel Borgholm. Det är deras variant på afternoon tea. Bland annat ingår kanelscones, gravlaxtoast, hembakade mandelmusslor och knäck. Deras frukost är fantastisk så jag gissar att deras Lussenoon tea också är riktigt bra.

28 november julmarknad i Algutsrum

Den 28 november är det julmarknad i Algutsrum mellan 11 och 15. Det är Algutsrums hembygdsförening som anordnar marknaden och tomten kommer på besök. Tomtar, hembakat godis, fika, hemslöjd och annat kommer att finnas till försäljning.

28 november Adventsmusikcafé Sandås Trädgård

Första advent klockan 16 är det musikcafé i hembageriet i Sandås. Det serveras saffranspannkaka, julig smörgås och kaffe. Förbokning krävs.

5 december Jul på Capella

Capellagården i Vickleby på Öland drivs som en stiftelse och där finns många utbildningar i konsthantverk, trädgård och byggnadsvård. Söndagen den 5 december öppnar Capellagården sin traditionsenliga julmarknad. Upplev konsthantverk, hantverk och fika i en rogivande miljö. Julmarknaden är öppen mellan 10 och 16. Det som finns att besöka är:
1. Norrlängan – marknad där skolans studerande säljer konsthantverk och hantverk.
2. Trädgårdsbutiken – julstämning, plantor, örtsalt, kryddor, böcker
3. Ateljén – konstnärer från kulturinkubatorn Kreativa Öland
4. Trädgårdshuset – försäljning av hantverkare från Vickleby
5. Trädgårdskafé – adventsfika
6. Bokhuset – pyssel för alla åldrar

5 december Julmarknad Isgärde kvarn

Den femte december klockan 11 är det julmarknad i Isgärde kvarn i Isgärde.

11 december julkonsert på Borgholms bio

Traditionsenlig julkonsert med allt man vill ha blir det på Borgholms bio 16-18 den 11 december. Julgranar, juleljus och julsånger a capella med Lola Regenthal, Saga Björling och Nanna Sveinsdottir. Efteråt blir det julejazz och glögg på innergården. Pris: 250kr barn under 12 år 150kr. Biljetter köps i förväg.

12 december Ridande luciatåg vid Borgholms slottsruin

Till förmån för Barncancerfonden arrangeras ridande Luciatåg vid Borgholms Slottsruin. Öppet från klockan 14.
Det säljs goda hamburgare från Västerslät och grillad korv. Det finns även läsk, alkoholfri glögg och pepparkakor att köpa. Det blir också ponnyridning, körsång, luciakröning och såklart ridande luciatåg. En stämningsfull stund i historisk miljö utlovas. Dessutom bidrar du till barncancerfonden.

11-12 december Jul i Ölands Stenrike

11-12 december är det jul i Stenriket. Klockan 11-15 finns chans att handla personliga julklappar på norra Öland. Det finns keramik för hem och trädgård, handstöpta ljus, textila produkter och spännande kunskapsspel mm i Djurstad, Föra, Södvik och Legenäs.

Du kan också läsa mer om vad som händer i Kalmartrakten under julen 2021.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *