Eftersom Kalmar är en fantastisk sommarstad kommer det många besökare hit varje sommar och det för med sig att det händer många roliga saker. Här kommer en sammanfattning över vilka teatrar för barn och familjer som spelas i Kalmar i sommar.

Lasse-Majas detektivbyrå – sommarmysterier

Lasse-Maja har inte spelats i Kalmar tidigare så det ska bli spännande att se den! Föreställningen beskrivs som en familjeföreställning med humor, spänning och musik. Vi gav vår 8-åring en biljett till sommarens mysterier i födelsedagspresent, en perfekt present för en tjej som precis börjat läsa Lasse-Maja-böckerna själv. Teatern spelas på Skälby 4H-gård och är en picknickteater. Du kan själv ta med dig en filt eller stol eller så lånar du en filt på plats. Biljetterna kostar 195 kr men barn under 3 år går in gratis. Föreställningen spelas måndag-torsdag från 26 juni till 2 augusti. Biljetter kan klickas hem här. Dessutom får ni här ett riktigt bra tips! Just nu säljs presentkort till teatern för 100 kr men de är värda ett biljettköp för 195 kr.

Bara skoj med Jecko & Jessie

För fjärde året i rad kommer Jecko & Jessie till Kalmar och spelar sin show “Bara skoj”. I sommarens föreställning ingår nycirkus, trolleri, teater, tokiga infall, farlig jonglering och akrobatik. Barnen kanske känner igen duon från deras shower i Barnkanalen. De spelar sin föreställning 26-27 juli på slottets yttre borggård. Biljetterna kostar 195 kr och kan köpas här.

Melodinosauriefestival

Pappa Kapsyl har släppt flera skivor med sina sånger om dinosaurier. I år kommer han framföra en Melodinosauriefestival på Kalmar slott. Publiken får vara med och sjunga och rösta fram vilken låt som vinner. Melodinosauriefestivalen spelas tisdagar och torsdagar från 28 juni till 7 augusti. En föreställning för hela familjen. Om ni vill kolla in Pappa Kapsyl innan föreställningen så har han en youtubekanal. Biljetter till Melodinosauriefestivalen kostar 155 kr, barn under 3 år går in gratis.

Duran och Mollan – tidsresan

Jag vet inte för vilken gång i ordningen som Duran & Mollan har show på slottet på sommaren. Men det gör ingenting för det är en härlig klassiker. Slottet i bakgrunden passar väldigt bra till show. Duran & Mollan är två tjejer som älskar att sjunga, dansa och leka Melodifestival. De brukar ha Vaktis som barnvakt och sedan brukar deras kompisar Svartskägg och Gråskägg vara med och sjunga och spela också.

Det brukar vara fullt ös från första till sista minuten och de spelar både egna sånger och så brukar de göra roliga covers på låtar från Mello. De har också ett allsångshjul som barnen får komma upp på scenen och snurra på och sedan får publiken sjunga med i kända barnvisor. Det är en tillställning för hela familjen och passar barn från cirka 1,5 till 7 år. I år spelas showen på måndagar och onsdagar från 2 juli till 6 augusti. Ibland finns det biljetter kvar som kan köpas på plats men oftast går de åt i förväg. Biljetterna kostar 195 kr för alla över 3 år och du kan köpa dem här.

Pettson och Findus – rävjakten

En annan Kalmarklassiker är Pettson och Findus som spelas på Skälby loge. I år är det Sven Nordquists bok Rävjakten som spelas. Även Skälby är en trevlig miljö och innan teatern kan man passa på att titta på djuren eller leka på den stora lekplatsen som finns på området. Rävjakten spelas måndag-torsdag från 2 juli till 2 augusti. Det är en familjeföreställning och biljetterna kostar 175 kr för alla från 3 år. Biljetter finns att köpa på Kalmar Turistbyrå eller här.

Du kanske också gillar

2 Comments

 1. Hej Linda!
  Jag hittade er blogg med tips om Teater för barn i Kalmar sommaren 2018.
  Måste säga att ni har gjort en jättefin och trevlig sida!
  Det är jag som står bakom sommarens föreställning med Pettson & Findus på Skälby loge.

  Med vänlig hälsning,
  Martin Ibohm

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *