Låt mig börja med att säga att vi älskar creperier! Och det är något som vi ofta och gärna provar om vi råka snubbla över ett. Det har också ganska ofta hänt att vi tagit långa omvägar för att få äta crepes. Så när vi hörde att det öppnat ett äkta creperie i Borgholm så var vi  såklart tvungna att prova.

Vi delade en galette och sedan tog vi in två efterrättscrepes som vi smakade på hela familjen. Barnen tog också varsin galette i barnstorlek. Barnens galetter var enkla men goda, det som våra barn gillar bäst. Det var Emmentalerost, skinka och tomat. Vi delade en crepe med valnötter, getost, honung och gula betor.

Men om vi ska vara ärliga så är det ju för att äta söta crepes vi kuskar land och rike runt (nåja) efter creperier. Och vi blev inte besvikna idag heller. Vi åt “Små citroner gula” och “Koola nöten”. Små citroner gula var syrligt god. Den hade citronkräm inuti och italiensk maräng på toppen. Koola nöten innehöll dulche de leche och nutella, toppades med rostade hasselnötter och serverades med salt karamellglass. Mums! Det fanns även cider, vin och öl att dricka till och nästa gång tror jag vi provar en torr cider till galetten.

Det fanns bord att sitta vid både inne och ute på gården. Inredningen var ljus och snygg. Skönt med en liten oas som omväxling till det turistiga Borgholm som ligger en gata bort. Charlotte som stod i kassan och serverade är en av ägarna och hon var fantastiskt trevlig trots att vi hade barn som inte alls var på humör idag.

Norrings Creperie ligger på innergården till min favoritaffär i Borgholm, Möbleri Mittbrodt’s. Det är en mysig inredningsaffär, som tyvärr var stängd idag. Men vi kommer tillbaka, både till Mittbrodt’s och till Norrings!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *