Bubbel i business class

Julafton kom och gick. Vi hade en mysig dag med bara vår lilla familj. Vi lagade endast favoriterna på julbordet och njöt sedan av lugn, brasa, julgodis och spel hela dagen tills det var dags för det barnen sett fram emot mest. Julklappsutdelningen! Alla fick paket de blev glada över. En av de saker jag fick var en middag med familjen på Kött och bar i Kalmar och sedan att se den nya filmen Utvandrarna på bio. Det ska bli spännande! Jag älskar ju böckerna, men har faktiskt inte sett något filmatiserat ännu. Läs tidigare inlägg om Utvandrarna här.

Men det jag egentligen tänkte skriva lite om idag är min och Signes planerade New York-resa på lördag. Vi har velat fram och tillbaka om vi ska åka eller inte. Problemet är att hon inte fyllt 12 år ännu och därför inte får vaccinera sig i Sverige. New York kräver dock, från slutet av december, att alla barn mellan 5-12 ska vara fullvaccinerade för att få äta på restauranger inomhus. Vi bokade den här resan för poäng för ungefär ett år sedan. Från början skulle vi till Boston men SAS ställde in den flygningen, efter 4 telefonsamtal till deras kundtjänst med minst 1 timmes kö vardera lyckades vi äntligen boka om biljetterna till NYC över nyår istället.

New Yorkl

Men säg den lycka som varar för evigt, för några veckor sedan fick jag sms om att SAS ställt in flyget till NYC så nu hade vi bara en hemresa. Efter ytterligare timmar i telefonkö fick vi till slut en ny ditresa via Oslo men dagen efter nyårsafton istället. Då var vi så inställda på att komma iväg tillsammans så vi tog den. Nu känns det väldigt tråkigt att ställa in så vi har bestämt oss för att åka om vi kan. Signe är mest intresserad av att titta i affärer, dricka varm choklad och mysa på hotellrummet och det kan vi göra utan att hon är vaccinerad. Många restauranger har också uppvärmda uteserveringar där ovaccinerade får äta. Så vi hoppas det blir bra även om det inte blir som vi hade tänkt oss. Vi fick ett bra pris på hotell på Manhattan och vi flyger i business class gratis för poäng så det är ändå värt det, tänker vi.

Bubbel i business class

Då är nästa steg att ta sig in i Danmark till Kastrup. Även danskarna har ändrat sina covid-regler i dagarna och kräver nu test inför inresa även för vaccinerade. Turligt nog finns undantag om man inte ska stanna i Danmark över 24 timmar och det planerar vi inte. Vi kommer ändå inte undan att ta ett covidtest eftersom det krävs för alla som reser in i USA och det får inte vara äldre än att det är taget dagen innan avresa. Vi får hoppas att ingen av oss testar positivt och sedan ladda upp med munskydd och sprit så hoppas jag att vi får en bra resa ihop.

Planen är också att spela in en del av nästa avsnitt av Jordenruntpodden från New York. Avsnitt 5 blir ett specialavsnitt om NYC. Är det något speciellt du vill att vi ska ta med så kan du gärna lämna en kommentar till det här inlägget. Vi älskar att få feedback från våra lyssnare.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *