Förberedelserna och förväntningarna inför en resa kan ju vara nästan lika bra som själva resan. Förra året var jag och nioåringen i New York med en av mina vänner och hennes nioåring. Inför resan läste vi flera olika böcker tillsammans för att komma i rätt stämning. Några av barnens favoriter kan du läsa om längst ner i inlägget. De flesta finns säkert på biblioteket men kan också vara roliga att få i present för den lilla New York-resenären. Glöm inte att använda dig av refunder om du köper böckerna. Då får du några procent tillbaka på ditt köp. Funkar bland annat på Bokus.com och Adlibris.com

En känsla för New York
Bra bok för barnen att läsa själva med fina illustrationer.

Inte för vuxna. New York: Allt du behöver veta
Bara titeln lockar ju till läsning för barnen! Det finns många bra tips och intressanta fakta i boken.

The little bookroom guide with children
The little book room guide finns bara på engelska men har väldigt många bra tips. Perfekt att läsa för föräldrar som planerar en resa til New York med barn.

This is New York
Den här verkar inte finnas på svenska just nu, men vi har den på svenska. Det är en riktig klassiker med fantastiska bilder.

På viktigt uppdrag i New York
En berättelse om en åttaåring som är med om spännande saker på en resa till New York.

Lilla E på Manhattan av C. Lannebo. Den verkar tyvärr inte gå att köpa längre men finns säkert på ditt bibliotek. Finns även fler böcker om när Lilla E reser.

Har ni några andra favoriter? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *