Förra året firade vi 4th of July i Jefferson, Texas. Då hade vi medvetet valt ut en amerikansk småstad med traditionellt firande. Det var parad med Uncle Sam och utklädda barn, band som spelade patriotiska sånger, tårtauktion och tävling om vilken hemmafru som hade gjort den godaste glassen. Självklart avslutades kvällen med fyrverkerier.

I år var vi istället i South Dakota och hade inte valt övernattningsställe efter bästa firandet utan det som passade bäst in i vår tänkta rutt. Vi bodde i staden Pierre och där firades nationaldagen med rodeo. Vi var på rodeo förra året i Fort Worth och jag tyckte det kändes sådär för kalvarna och tjurarna som var med, men barnen ville gärna se det igen så vi gick dit. Vi fick se när cowboys fångade kalvar med lasso, cowgirls som red runt tunnor, rodeoclownen och till sist cowboys som red på tjurar.

Jag tror vi var de enda utländska turisterna där. Det är det som är kul med att resa så här ute på landet; människor är så nyfikna på oss och vi får se det Amerika som inte är tillrättalagt för turism. Det mest spännande av allt tycker jag alltid är att se hur patriotiska de ska göra tillställningarna vi besöker. Idag var det brandmännen som hyllades. Efter rodeon var slut släckte de ner arenan och in kom 6 brandbilar med blåljus på, till tonerna av “I’m proud to be an american – for att least I know I’m free”. Självklart ställde sig hela publiken upp och sedan fick de cowboys som var kvar sedan rodeon gå fram och ta i hand med brandmännen till publikens applåder och jubel.

Kvällen avslutades så klart med ett fint fyrverkeri. Dock tog det eld i några buskar så det var ju tur att brandmännen inte var långt borta.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *