På vår väg norrut mot Minneapolis och svenskbygderna i Minnesota bilade vi en väldigt trevlig sträcka längs Mississippifloden. Floden utgör här gräns mellan Wisconsin och Minnesota och det ligger flera små samhällen längs vägen.

Vi åt lunch på Hotel De Ville i den schweiziska(!) lilla staden Alma och gick sedan tvärs över gatan och tog varsin glass till efterrätt på Fire & Ice. Det var ett bra stopp.

Jag hade funderat på om det fanns någon möjlighet att bada i Mississippifloden och bara en kort sträcka norr om Alma hittade vi ett ställe. Knappast någon sandstrand eller kristallklart vatten men svalkande och inte minst kan man nu checka av att man simmat i Mississippi.

Stockholm heter en annan liten ort lite längre upp längs floden. Här stannade vi en natt men detta var ett ställe vi borde ha stannat längre på. Nära den lilla orten Pepin ligger ett litet timmerhus som är en rekonstruktion av det hus som Laura Ingalls Wilder växte upp i, på precis den här platsen. Framöver kommer separata artiklar om både Stockholm, Wisconsin och Laura Ingalls Wilder-platser i USA här på bloggen.

Efter vi lämnat Minneapolis bilade vi norrut i Minnesota och besökte ytterligare en Mississippirelaterad plats, the headwaters of Mississippi eller helt enkelt platsen där Mississippifloden börjar. Med tanke på Mississippiflodens storlek är den förvånansvärt liten och grund där den tar sin början i sjön Itasca. Nu kan vi även checka av att vi vadat över Mississippifloden.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *