Under några dagar bilade vi rakt igenom North Dakota, från Fargo i öst till The North Dakota Badlands i väst. Det är alltid spännande att ta sig off the beaten path vilket North Dakota delvis känns som, samtidigt var inte förväntningarna skyhöga – vi hade svårt att hitta mycket av intresse när vi researchade inför den här resan hemma och en del människors reaktioner när vi berättade att vi planerade åka genom North Dakota hjälpte inte till att höja dem.

Fargo, på gränsen mot Minnesota, är North Dakotas största stad. Här stannade vi en natt och bilade sedan västerut mot huvudstaden Bismarck där vi sov ytterligare en natt på motell. Visst skulle vi kunnat ge North Dakota en bättre chans och mer tid men känslan är att båda dessa städer hade ganska lite att erbjuda.

Längs motorvägarna i USA finns ofta restauranger och motell längs avfarterna – längs I-94 genom North Dakota läser man “No services” på skyltarna vid avfarterna. När vi började ge upp hoppet om North Dakota kom dock vilda västernstaden Medora och levererade. Inte minst är det karga landskapet i den här delen av delstaten ganska spektakulärt och kanske upplever man det bäst genom en tur i Theodore Roosevelt National Park som ligger precis vid Medora.

Det vackra landskapet fortsatte västerut in i Montana och den här delen av roadtrippen överskred mina förväntningar.

Början av resan har varit ganska fullspäckad med saker vi velat se och göra så vi har ofta kommit fram sent till hotellen och checkat ut direkt efter frukost. De senaste dagarna har vi tagit det lite lugnare. I Terry, Montana var vi framme till lunch. Vi bodde på The Historic Kempton Hotel – ett hotell som varit med i över 100 år. Ägaren visade oss runt och så fick vi ett rum med två sovrum, barnen fick ett eget rum med egen tv och med en dörr in till vårt rum. De tyckte det var jättespännande! I staden fanns en lunchrestaurang och en middagsrestaurang så var vi skulle äta var inte ett så svårt val. Efter lunch ville barnen hänga på hotellet så jag tog en promenad i staden medan Linda var med kvar med barnen.

I Montana besökte vi även platsen för slaget vid Little Big Horn. Det kommer en separat artikel om det senare här på bloggen.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *