Igår spenderade vi dagen i North Dakota, närmare bestämt i en stad som heter Medora. Det är en riktig “vilda västern” stad. Alltså precis en sån stad man tänker på när man hör vilda västern. När vi körde dit och därifrån idag så märkte vi att det är mer glesbefolkat här. Det finns inte alls lika många samhällen, matställen eller mackar att besöka. Precis bredvid staden ligger Theodore Roosevelt national park. Det är North Dakotas badlands och där körde vi bil några timmar igår. Vi såg präriehundar, vilda hästar och bisonoxar. Barnen älskade det!

I Medora finns också en lekplats med Vilda västern-tema som låg väldigt nära vårt motell – eller om man ska vara ärlig var staden så liten så allt låg nära vårt motell.

På kvällen såg vi en musikal som spelas i Medora varje sommar sedan länge. Den spelas utomhus under bar himmel med badlandslandskapet i bakgrunden. Riktigt coolt. Trots att det var på engelska så tyckte barnen det var mycket roligt. De vågade till och med gå upp på scenen tillsammans med de andra barnen i publiken och delta i ett nummer. Modigt när de inte förstår engelska! Som vanligt i USA var det också riktigt patriotiskt. I början bad de alla som varit eller är militärer att resa sig upp och så fick de ett tack och en applåd. Sedan fick vi alla resa oss upp och se på när amerikanska flaggan hissades och sjunga nationalsången tillsammans. Det är så helt olikt mot hur det är i Sverige!

Många amerikaner tycker att det är väldigt intressant att prata med oss när de hör att vi kommer från Sverige, de flesta säger också välkomna med starkt eftertryck! På musikalen satt vi bredvid två farmare från Minnesota. Kvinnan hade norskt ursprung och mannen svenskt. Hans morföräldrar hade flyttat hit för över 100 år sedan. De ville gärna veta vad vi i Sverige tycker om Trump. Själva tyckte de att både Hillary och Trump var dåliga kandidater men hade valt att rösta på Trump. Jag frågade om de fortfarande tyckte att han var ok, nu när han varit president ett tag och, ja det tyckte dom.

You might also enjoy:

2 Comments

  1. […] vid avfarterna. När vi började ge upp hoppet om North Dakota kom dock vilda västernstaden Medora och levererade. Inte minst är det karga landskapet i den här delen av delstaten ganska […]

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *