Igår bilade vi från Birmingham i Alabama, västerut in i Mississippi. Målet för dagen var Memphis, som ligger i sydvästra Tennessee precis vid gränsen mot Mississippi. Vi hade ingen ambition att se staden samma dag utan lät resan genom Mississippi ta hela dagen.

Vi stannade och spenderade tid i småstäderna Tupelo, som också är staden där Elvis Presely föddes, och Oxford. Lika ofta som småstäder i USA är fantastiskt mysiga kan dom också vara riktiga spökstäder där i princip alla lokaler i centrum är igenbommade. De här två städerna tillhörde den första kategorin. Tillsammans med Franklin i Tennessee som vi besökte tidigare har “small town America” verkligen visat sig från sin bästa sida den här resan.

 

Idag dedikerade vi dagen till Memphis. Vad är det då flest turister som kommer hit gör? Jo, besöker Graceland. Det gjorde inte vi. Däremot besökte vi bl.a. Sun Studio som är en legendarisk musikstudio där just Elvis och andra storheter som Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelat in skivor. Känner man något som helst intresse för någon av dessa är denna plats helt klart värd ett besök.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *