När vi korsade Mississippifloden korsade vi även gränsen till Arkansas vilket också innebar att vi besökte vår 25:e delstat. Vi har alltså nu satt våra fötter i hälften av USA:s delstater. En natt förärade vi Arkansas med och ett besök i huvudstaden Little Rock.

 

Igår var det den 4 juli, den dagen spenderade vi i en liten stad i östra Texas som heter Jefferson. Det var en minst sagt kul upplevelse att få vara mitt i händelsernas centrum på nationaldagen i en amerikansk småstad där alla verkar känna alla. Det var barnparad, pajauktion, hemgjord-glass-tävling, badanksrace(!) och ett stort fyrverkeri. Och så var det patriotiskt naturligtvis. När nationalsången framfördes och hela stan stod med handen på hjärtat och blicken mot den amerikanska flaggan stod vi mitt i alltihop och kände oss en smula malplacerade.

Cirka 20 minuters bilfärd från Jefferson, nära gränsen till Louisiana, ligger en liten ort med det coola namnet “Uncertain”. Härifrån kan man åka båt ut på sjön Caddo Lake som erbjuder en ganska unik naturupplevelse. Det gjorde vi idag på förmiddagen.

Du kanske också gillar

2 Comments

  1. Så mäktigt att få uppleva 4 juli på ett sånt ställe – kändes det lite som att befinna sig i Stars Hollow?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *