Från Dallas bilade vi västerut i Texas. Efter en övernattning i den lilla staden Sweetwater fortsatte vi rakt norrut mot det område i nordvästra Texas som kallas the panhandle. Landskapet här påminner lite om Alvaret på Öland, stora slätter med låga växter. Största skillnaden är den röda jorden och att det är så oändligt mycket större.

Längs vägen ligger Caprock Canyons State Park som är ett naturreservat med häftig natur och där det även lever bisonoxar. Hela familjen tyckte det var väldigt spännande med naturen och vyerna men framförallt att vi hade tur nog att få se både bisonoxar och präriehundar på riktigt nära håll.

Lite längre norrut längs vägen, en bit söder om Amarillo, ligger Palo Duro Canyon som vi också besökte. Det är USA:s näst största “canyon” efter Grand Canyon.

 

Klassiska Route 66 passerar genom Amarillo. Vi bilade delvis på den, delvis på parallella vägar, österut in i Oklahoma. Från början tänkte vi spendera mest tid i Oklahoma City, vi ändrade oss dock, stannade bara kort i Oklahoma City och la istället två dagar i den lilla staden Okemah. Förutom att det naturligtvis är ascoolt att bara befinna sig i en småstad ute på vischan i Oklahoma så kanske man kan ställa sig frågan vad vi gjorde här. Jo, vi lyckades tajma in den årliga Woody Guthrie Folk Festival, som hålls till minne av Woody Guthrie (“This land is your land”) som föddes just här.

Detta visade sig bli kanske resans höjdpunkt så långt (åtminstone enligt Linda och mig). När vi kom till Okemah blev vi varse att dom flyttat kvällens konserter från ett stort fält utomhus till en biosalong vilket gav oss panik då vi trodde att det skulle vara kört att få några platser. Det var dock obefogat då biosalongen aldrig blev mycket mer än halvfull men stämningen var helt fantastisk och banden och artisterna som spelade höll mycket hög klass. Dessutom spelade, som sista akt, Turnpike Troubarours som är ett band jag lyssnat väldigt mycket på det senaste halvåret. Dom kommer just från Oklahoma och jag fick nu se dom på en intim spelning på hemmaplan. Detta blir svårt att toppa!

Du kanske också gillar

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *