Ibland läser man om ett ställe innan man åker dit, det låter så där mysigt och härligt och så blir man besviken när man upplever det på riktigt. Men med Strawbale winery var det som tur var inte så. Det var precis sådär mysigt som det lät när vi läste om det på nätet.

Strawbale winery är en vingård som ligger ute på landet nära Sioux falls, så vi lämnade in vår packning på vårt Airbnb och åkte sedan direkt till Strawbale. Vi fick en riktigt fin eftermiddag på vingården med levande musik och vin såklart. Vi åt nygräddad pizza i stolar framför den lilla scenen och drack vinslush till. Vinslush ja, det var en trevlig ny bekantskap för mig och slush på gårdens fruktviner var riktigt passande eftersom det var en så varm eftermiddag. Jag ser redan fram emot att återskapa deras vinslush hemma i mitt eget kök.

Strawbale har även ett tasting room där man kan smaka deras olika viner och såklart även köpa med sig några flaskor. Vi var där en torsdag och då har de något som kallas “summer porch” där olika artister uppträder på deras lilla scen, några lokala foodtrucks säljer mat och det finns också lite konsthantverk att köpa. De ordnar flera olika event, hade vi varit där en söndag hade jag gärna gått på deras “sangria sunday”.

Barnen var som vanligt mest intresserade av alla djur de kunde hitta och på vingården fanns både hönor, tuppar och katter som sprang omkring bland besökarna. Det var skönt att det var så avslappnad stämning utomhus så barnen kunde springa runt och leka och utforska utan att störa de andra besökarna. Det är inte alltid, eller om vi ska vara ärliga, så är det faktiskt ganska sällan barnen ser och uppskattar det vi uppskattar. Deras höjdpunkt den här dagen var absolut katten som gick omkring på vingården och ibland lät sig bäras några sekunder av ivriga barnhänder. Vår höjdpunkt var levande musik, nygräddad pizza och iskall slush. Men det gör inget. Det är så härligt att resa med barnen för de ser helt andra saker än vi vuxna gör.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *