Laura Ingalls Homestead

Igår spenderade vi eftermiddagen och natten på Ingalls Homestead utanför den lilla staden De Smet i South Dakota. Det var här “Pa”, Charles Ingalls, köpte mark och byggde ett hus åt sin familj. På området finns nu flera olika byggnader från Laura Ingalls tid, bland annat en kyrka och en skola. Båda byggnaderna har flyttats dit i efterhand. Skolan som Laura gick i låg i De Smet, 1 mile från deras hus.

På Ingalls mark finns nu alltså ett ställe som kallas Ingalls Homestead. Där odlar de majs och havre på samma sätt som familjen Ingalls gjorde. Det kostar 12 dollar i inträde och sedan är allt barnen gör gratis. De får helt enkelt prova på att vara barn på Lauras tid. Tjejerna började med att rida på en ponny och köra en liten kärra efter en häst. Sedan åkte vi en stor vagn bort till skolhuset. Även den här vagnen fick tjejerna köra, det var väldigt spännande tyckte de! När vi kom fram till skolhuset kom läraren ut och ringde i klockan eftersom det var dags för lektion. Barnen fick låna kläder och sedan fick vi alla sätta oss i skolbänkar. Läraren berättade lite om hur det var i skolan på den tiden, vilken matsäck barnen brukade ha med sig, vad de gjorde på rasterna och vad som hände om en elev inte skötte sig till exempel. Vi fick också delta i några korta lektioner. När skolan var slut för dagen åkte vi vidare till garaget. Där fick barnen göra egna dockor av majs, mala mjöl och göra varsitt hopprep. I ett hus som var en replika av huset Ingalls bodde i fick barnen prova att spela orgel, se hur en familj bodde på den tiden, göra en leksak och tvätta och mangla. Det fanns också ett litet uthus där det fanns mer än 10 kattungar. Här ville barnen stanna hela kvällen. De ville inte ens äta glass eftersom de inte ville vara borta från kattungarna så länge.


Under sommartid är Ingalls Homestead öppet 9-19. Det finns toaletter och en en giftshop som säljer alla böcker av Laura Ingalls i olika format. Det finns också en del gammaldags leksaker att köpa. I flera av husen finns det kylskåp med kallt vatten att köpa för 75 cent. Det var mycket uppskattat när vi var där eftersom temperaturen var runt 35 grader.

Vi hade även bokat en vagn att sova i över natten. Det gjorde att vi hade hela stället nästan för oss själva efter klockan 19. Barnen fortsatte att leka med kattungarna och vi satt och läste varsin bok. Senare på kvällen tände vi en eld och grillade marshmallows och gjorde S’mores. Godare än jag hade anat faktiskt!

Vagnen var enkel, hade två enkelbäddar och en bredare där 2 personer kunde sova.  Det fanns en fläkt och el men inga lampor i vagnen. Toalett och dusch fanns i en byggnad i närheten. Eftersom det var en väldigt varm dag var det varmt i vagnen på natten. Vi betalade 60 dollar för en natt och då behövde vi ta med oss sängkläder och kuddar själva. Vagnarna är rena och fräscha men det är inget lyxboende. Däremot är det lyxigt att sitta ute på kvällen och ha hela platsen nästan för sig själva.

Du kanske också gillar

1 Comment

  1. Låter ju verkligen idylliskt. Och kul för tjejerna med allt de fick prova på där! Köra häst och vagn, jo jag tackar!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *