aboda klint

Aboda Klint har vi skrattat åt många gånger. Namnet alltså. A-boda? Var ligger B-boda då? Och C-boda? Ja, det kanske inte är världens roligaste skämt men vi har haft roligt åt det. Aboda Klint ligger nära Högsby och det tar cirka en timme från Kalmar att köra bil dit.

Vandra med barn Aboda klint

Varför snackar jag om Aboda Klint då? Jo för att en lördag i maj var vi på utflykt i närområdet igen. Familjen som vi vandrade med i norra Sverige förra sommaren frågade om vi ville följa med till Aboda Klints naturreservat och det ville vi såklart.

Aboda klint

Vi fick en härlig dag i solen tillsammans! Vi gick en slinga som var cirka 5 km och redan efter någon kilometer kom vi fram till sjön Kleven och barnen var redo för att ta fram stormköken och koka korv direkt. Men vi gick vidare längs sjön och en bit längre fram hittade vi en fin plats med ett bord, en grillplats och klippor mot vattnet.

Medan barnen lekte och upptäckte kokades det korv och kaffe. Vi stannade ett par timmar där innan vi gick vidare och till slut kom fram till skidbackens café och restaurang där vi fikade på uteserveringen. Sista biten fram till caféet var jobbigast på hela vandringen eftersom vi behövde gå upp till skidbackens topp. Då var det extra gott att få sitta i solen och ta en iskall Cola zero.

När vi fikat klart var det två barn som gärna ville åka till badplatsen och känna på vattnet och kanske bada. De vågade faktiskt doppa sig och ta några simtag trots att det var ganska kallt i vattnet. Dock skulle det som vanligt i Signes fall hjulas lite först.

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *