gelato

The fork & shovel Gelato. Nere vid bryggan i Skärhamn på Tjörn står några foodtrucks på rad. Den första är egentligen en ommålad husvagn med några strandstolar och parasoll utanför. Det ser ganska oansenligt ut men här säljs den godaste glassen jag någonsin ätit.

The fork and shovel Gelato
The fork & shovel Gelato

Gelaton görs på ekologisk mjölk på en gård på Tjörn av The fork & shovel Gelato. Vi köper jordgubbssorbet som smakar precis som solmogna jordgubbar och socker. Saltkaramellen smälter i munnen och är krämig, salt, söt och len. När vi besöker The fork & shovel gelato har de sex olika smaker men vi får höra att sorterna byts ut ofta.

The fork and shovel Gelato

Både barn och vuxna i vårt sällskap njuter av glassen och vi smakar varandras glassar eftersom allt är så gott och vi vill veta hur alla sorter smakar. Familjen som står bakom oss i kön provsmakar sin gelato direkt och är lika hänförda som vi. Mmm, känner ni att det smakar riktig citron frågar en av kvinnorna de andra.

Jordgubbssorbet

Det här inlägget är inte alls sponsrat, gelaton är bara så galet god att vi måste tipsa er om den! Berätta gärna om du varit där eller om du har något annat glasställe i Sverige som vi inte får missa i sommar!

Om du vill läsa om våra favoriter bland Kalmars glasställen så kan du göra det i det här inlägget. Bästa glassen i Kalmar!

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *