Boktips om Svemester

Resa i Sverige – boktips. Det blir en sommar i Sverige i år. Det var inte alls det vi hade planerat för men det här året har ju inte varit som andra år. I och för sig gick UD nyligen ut med att de inte avråder från resor till precis alla länder längre men vi får se, som det känns nu så stannar vi nog i Sverige ändå. Det finns ju faktiskt otroligt många fina platser i vårt land.

Förra året bilade vi nästan fyra veckor i Sverige, från Småland till midsommarfirande i Dalarna och vidare till Abisko och Treriksröset och sedan via Norge hem igen. En fantastisk resa på många sätt! Till vår hjälp i planeringen hade vi några av böckerna på bilden.

Inlägget innehåller adlinks till böckerna på Bokus. Det är oftast där jag själv beställer mina böcker och böckerna kostar lika mycket för dig om du klickar på länkarna i inlägget.

505 svenska platser du måste se innan du dör Boken kan användas som en bucket list eller bara som inspiration. Den är full av bilder och tar upp både udda ställen och ställen alla måste se. Vi hade med den i bilen förra sommaren när vi körde genom Sverige och kollade upp om det fanns roliga saker längs vägen.

101 svenska öar du måste se innan du dör Den här är skriven av samma författare som har skrivit om 505 svenska platser och jag måste erkänna att det ju är något speciellt med öar. Om det är för att de oftast är lite otillgängliga eller vad det beror på men just öar både lockar och skrämmer mig. Nu är inte öarna i den här boken så skrämmande utan mer fina smultronställen. Använd boken som inspiration eller planera din resa utifrån några öar du vill besöka.

En vägvisare till det forna Sverige Den här boken är alldeles nyutkommen. Direkt när jag såg den förstod jag att den skulle vara något för mig som gillar historia. Boken är en guide till ställen där en kan se hur Sverige var och såg ut förut. Skaffa boken och upplev det forna Sverige innan det är borta för alltid.

Underbara Sverige är en guide till 250 olika sevärdheter i Sverige. Perfekt för reseplanering. Den innehåller kartor så alla platser är lätta att hitta. Den här låg också i bilen under vår Sverigetripp. Så om du ska ge dig ut och resa i Sverige i sommar är den här boken en bra hjälp.

Vandra i Sverige innehåller detaljerad information om ett gäng olika leder. Den är på inget sätt en fullständig översikt över alla Sveriges leder så kolla innan att just det område du är intresserad av tas upp. Just nu är den nedsatt på Bokus.

Svemester är skriven av Niklas Kämpargård och är nu nedsatt till endast 129 kr på Bokus. Kämpargård har blivit något av en guru inom Svemester och att resa hållbart. En riktigt bra bok, väl värd sitt pris.

Har du andra boktips till Sverigeresan? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Du kanske också gillar

5 Comments

    1. Hej Lisa! Jag skulle rest till Berlin med äldsta dottern och varsin kompis till oss över påsken. Hade också bokat in Belgrad med några vänner. Och en road trip i Skottland med konsert medan barnen är på sommarläger. Men nu blir det Sverige. Blir också bra. Hade du någon planerad resa som ställts in?

  1. Vi hade tänkt bila i europa, så inga pengar som brinner inne på det sättet som om vi bokat flyg m.m. Men europa finns ju kvar. Vart i Sverige ska ni bila?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *