Jag lovade ju i förra inlägget att återkomma med fler boktips nu till semestern. Här är några böcker till som jag har läst och gillat.

Länkarna i inlägget är adlinks, vilket betyder att om du klickar på dem och väljer att köpa en bok från just Bokus så får bloggen lite intäkter utan att det kostar dig något extra. Om du väljer att handla på Bokus kan du även använda refunder så du själv får 3% återbäring i riktiga pengar. Jag känner mig alltid extra glad när jag hittar en sida som ger återbäring och ser på pengarna på mitt refunderkonto som ytterligare ett sätt att resespara.

Skuggan av ett år av Hannah Richell

Alla som jag har rekommenderat boken till har gillat den. Den är så bra! Den handlar om 5 ungdomar som slår sig ner i ett till synes öde hus och börjar leva där på vad de kan hitta i naturen. De har precis tagit examen och vill ha ett sista äventyr tillsammans innan de rättar in sig i det riktiga vuxenlivet.  Samtidigt får vi följa Lila som 30 år senare får en nyckel i ett brev på posten. Nyckeln visar sig gå till ungdomarnas hus. Lila börjar renovera huset och funderar samtidigt också mycket på dess historia. Varför ser det ut som att huset har lämnats vind för våg och i all hast? Boken är mysig men ibland nästan lite läskig och den tar läsaren med på oväntade vändningar. En måste-läsa-bok helt enkelt.

 

Rosengädda nästa av Emma Hamberg

En feel-good bok av Emma Hamberg som har skrivit många fler i samma genre. Det här är den första av fyra i en serie om människorna i Rosengädda. Den fjärde delen har precis kommit ut. En 13-åring låtsas åka på seglarläger men åker istället till Stockholm och flyttar in hos en kvinna med väldigt många djur. Dit flyttar också Tessan som har tröttnat på sin dåliga relation och sitt liv som bara är slentrian. Tillsammans reser de sedan till Rosengädda och både kärlek och vänskap uppstår.

Högre än alla himlar av Louise Boije av Gennäs

Det här är första delen i en trilogi om några vänners liv under det första decenniet på 2000-talet. Boken inleds med att de skålar in det nya millenniet tillsammans i Stockholm. Senare får vi följa deras liv i skuggan av de stora händelserna i världen under den här perioden. Louise Boije är väldigt ojämn tycker jag, en del av hennes böcker älskar jag och en del gillar jag inte ens. Men jag gillar den här trilogin mycket.

The collector av John Fowles

En modern klassiker som kryper under huden. Dock tror jag bara boken finns på engelska. En man blir besatt av en ung student som heter Miranda och när han vinner mycket pengar köper han ett hus och bestämmer sig för att fånga in Miranda och hålla henne i sin källare. Han är övertygad om att hon ska börja älska honom tillbaka om hon bara får tid på sig.

Tre små önskningar av Liane Moriarty

De flesta har väl läst åtminstone någon bok av Liane Moriarty vid det här laget och jag har läst de flesta jag också. Det här är hennes debutroman. Jag brukar gilla hennes böcker och den här gjorde mig inte besviken. Handlingen kretsar kring trillingar som alltid firar sin födelsedag tillsammans. När boken börjar är de på restaurang och firar sin födelsedag men den här gången urartar det och blir bråk. Vi får sedan följa deras liv både nu och tidigare, genom boken.

Vi kom över havet av Julie Otsuka

Det här var den första boken vi läste i vår bokklubb för några år sedan. Det är en ganska annorlunda bok. Dels på grund av hur den är skriven och dels på grund av innehållet. Det handlar om en period i historien som jag inte kände till mycket om innan. Efter första världskriget var det vanligt att japanska kvinnor kom till USA som postorderbrudar för att gifta sig med japanska män som redan bodde där. Vi får korta inblickar i olika kvinnors liv och hur de sedan plötsligt 1941 pekas ut som förrädare när Japan går med i kriget.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *