Länkarna är affiliatelänkar, det betyder att jag som tipsar får en liten del av förtjänsten om du köper en bok. För att kunna lägga tid på blogginläggen. Dock är det ingen prisskillnad för dig som köpare. Men självklart kan du lika gärna låna dem på biblioteket eller köpa dem på annat ställe.

Boksommaren 2019. Det är många som enbart läser på sommarsemestern. Är du en av dem eller läser du ofta och letar efter någon spännande bok att ta med dig till stranden eller kanske krypa upp i soffan med under en regnig dag i sommar så har jag några tips till dig idag. Alla böckerna är lättlästa och lagom spännande utan att vara rena deckare.

En hemlig plats av Tana French

Den här boken är några år gammal men väldigt bra. Det handlar om ett gäng tjejer som går på en internatskola. Och det handlar om hemligheter och allt det där som man faktiskt inte vet om sina bästa vänner. Spännande, lite oväntad och läsvärd.

Huset i Hamptons av Tasmina Perry

Att åka till Hamptons under sommaren har hög status bland New York – borna och när Jem och hennes man blir inbjudna att vara med ett kompisgäng och dela ett sommarhus där blir Jem överlycklig. Snart kommer det fram att platsen blev ledig för att en kvinna drunknade i husets pool sommaren innan. Självklart blir Jem nyfiken och vill veta mer. Var det verkligen en olycka?

Floden om natten av Erica Ferencik

Boken utspelar sig i en otillgänglig vildmark i Maine. Den handlar om ett kompisgäng som varje år gör en resa tillsammans. Det här året ska de vandra tillsammans och prova på forsränning i en vild flod. Med sig har de en snygg, ung kille som guide. Givetvis är relationerna mellan kvinnorna ansträngda och fulla av hemligheter. En olycka sker och de blir av med sin flotte och alla saker de behöver för att fortsätta äventyret. Boken känns nästan som ett filmmanus och är för det mesta tät av spänning.

Falska vänner av Jane Harper

På många sätt är den här boken lik “Floden om natten”. Den handlar också om en grupp kvinnor som ger sig ut i vildmarken tillsammans. I den här boken är det dock den australiensiska vildmarken. Det är ett företag som ordnar en aktivitet för sina anställda där män och kvinnor vandrar i varsin grupp och tävlar om vilka som hinner fram först till slutmålet. Fem kvinnor ger sig iväg men tillbaka kommer bara fyra. Vad har hänt med Alice? Polisen kopplas in och man försöker hitta Alice innan det är för sent.

Vänförfrågan av Laura Marshall

En dag får Louise en vänförfrågan på Facebook. Den är från Maria som varit död i 25 år. Louise har alltid känt sig skyldig till Marias död och kan inte låta bli att gå in och läsa på Marias Facebooksida. Boken har två parallella handlingar, nutid och för 25 år sedan. Den är spännande och har några oväntade vändningar precis som böcker i den här genren ska ha. Passar fint som sommarläsning.

Den sista Mrs Parrish av Liv Constantine

Boken är skriven av två systrar och den är deras debutroman. Jag gillade den skarpt. Huvudpersonen Amber är en person som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte. Hon kommer från en fattig bakgrund och har bestämt sig för att ta sig uppåt i livet. Hon siktar in sig på en rik och framgångsrik man och blir vän med hans fru. Spännande och oförutsägbar.

Det här var några av mina tips för boksommaren 2019. Har du några fler tips får du gärna dela med dig av dem i kommentarsfältet.

Läs också: Böcker för barn 6-9 år.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *