Sommar är för de flesta synonymt med semester och för mig är semester ofta synonymt med läsning. Idag tipsar jag om några riktigt bra böcker som jag tycker att du ska köpa eller låna i sommar. Oavsett om du läser på ett café i Paris, på en strand på Gotland eller i en hängmatta i trädgården så är böcker ett fantastiskt sätt att komma ner i varv men ändå uppleva saker på.

Länkarna i inlägget är adlinks, vilket betyder att om du klickar på dem och väljer att köpa en bok från just Bokus så får bloggen lite intäkter utan att det kostar dig något extra. Om du väljer att handla på Bokus kan du även använda refunder så du själv får 3% återbäring i riktiga pengar. Jag känner mig alltid extra glad när jag hittar en sida som ger återbäring och ser på pengarna på mitt refunderkonto som ytterligare ett sätt att resespara. Jag vet att det finns fler cash back-program men jag har inte provat något annat. Har du provat så får du gärna tipsa! Alla sätt att spara pengar till resor mottages tacksamt. Ett annat sätt att spara på är ju såklart att låna böckerna på biblioteket istället!

Fyren mellan haven av M.L. Stedman

Den här boken har blivit film och hyfsat nyligen gått på bio. Redan när jag läste om filmen och boken kände jag en klump i magen. Boken handlar om ett riktigt dilemma som jag inte såg någon väg ur som skulle göra alla nöjda. Jag hade inga planer på att läsa boken men så valde Kristin i min bokklubb den som vår bok i maj så jag läste den ändå. Den är bra, riktigt bra, men den väcker känslor.

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

En riktig feel-good bok som de flesta av Jenny Colgans böcker. Det här är den första i en trilogi om Polly som hamnar i en fiskeby på Cornwalls kust och där börjar hon baka ljuvliga bröd. Snart driver hon ett bageri som folk vallfärdar till.  En bok om att följa sina drömmar och att det kan bli bra fast det inte blev som man hade tänkt sig. Boken är lättläst, lättsmält och charmig. Efter att ha läst alla 3 böckerna om Polly är jag riktigt sugen på att resa till Cornwall.

Expeditionen – min kärlekshistoria av Bea Uusma

Bea Uusma har skrivit den här boken om sin jakt på sanningen kring Andrés expedition till Nordpolen. Vad var det egentligen som hände och vad dog André av? Bea har besökt Andrémuseet, gjort otaliga analyser av saker som finns kvar efter expeditionen, läst dagböcker och anteckningar från expeditionen och till och med själv rest till Arktis och Nordpolen i sin jakt på svar. Det är riktigt fascinerande att läsa! Se till att det är den illustrerade utgåvan du får tag på. Jag förvånade mig själv när jag plötsligt var intresserad av utförliga anteckningar om temperaturer och isbjörnskött från expeditionen som publiceras i boken.

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Ytterligare en bok som blivit film. Jag läser egentligen inte deckare eller läskiga böcker så den här är på gränsen för mig. Men den är spännande till sista sidorna. Rachel som dricker för mycket alkohol och har förlorat sitt jobb åker ändå tåg som om hon var på väg till och från jobbet varje dag. Hon fantiserar om människorna hon ser i husen hon åker förbi. En dag ser hon något som hon måste berätta för polisen. Men vad är det egentligen hon har sett? En thriller som är svår att lägga ifrån sig! Kul också att det är svårt att veta vem som egentligen är ond och vem som är god.

Utvandrarna av Vilhelm Moberg

Vilhelm Mobergs Utvandrar-epos är mina favoritböcker! Jag tror inte de behöver någon närmare förklaring men böckerna handlar i alla fall om några bönder från Ljuders socken i Småland som av olika anledningar väljer att emigrera till Amerika i mitten av 1800-talet. Har du inte läst böckerna ännu så tycker jag du ska passa på i sommar. Vill du sedan resa i utvandrarnas spår i Småland kan du läsa mer här. I sommar ska vi dessutom resa i deras spår i USA. Jag längtar!

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Den här boken av Malin Persson Giolito är annorlunda och riktigt spännande. Den handlar om några ungdomar på en gymnasieskola utanför Stockholm. Den utspelar sig under en rättegång där Maja är anklagad för en skolskjutning. Bit för bit får vi veta vad som hände innan rättegången. Hela tiden växlar tankarna mellan om Maja är skyldig eller oskyldig. Det är en bok om kärlek, vänskap och familjerelationer.

Jag återkommer med fler tips i del 2!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *