Jag tänker inleda med att skriva att jag är stolt. Får man göra det? Ja, hoppsan nu gjorde jag det i alla fall. I våras bestämde jag mig för att se till att göra saker som jag faktiskt vill göra och inte vänta på någon annan. Det innebar att jag tog tag i några saker jag länge velat göra. Förutom jobbrelaterade saker så var det framför allt tre olika projekt jag tog tag i. Utöver alla andra projekt jag har då. De som känner mig väl, vet.

Det första projektet – att börja podda

Det första projektet var att starta en podd. Jag har länge funderat på det där med att podda men inte haft någon att göra det med. Det måste ju vara rätt person. Någon som också är driven och som har samma passion för att snacka om resor som jag. Jag bestämde mig för att lägga ut en fråga på mitt reseinsta och helt enkelt fråga om någon hade samma sug som jag och hade funderat på att podda. Och vilken tur! Cornelia på litemerarosa hängde på! Vi skrev en massa, hade otaliga Meet-möten och sågs i somras på Lingon och Dill i Skärblacka. Ett bra glasställe var ju givet att vi skulle ses på – vi som båda skriver mycket om glass. Ni ser väl glassen på bilden, mellan oss?

Vi hade hur mycket som helst att prata om och kände att ja, det skulle nog funka som en podd. Sedan dess har vi spelat in, klippt och släppt vårt första avsnitt! Vi har dessutom gjort intervjun till nästa avsnitt och ikväll spelar vi in det sista till del 2. Oavsett hur långlivad podden blir eller hur många som lyssnar kommer jag ändå känna mig stolt. Jag hade en idé och jag såg till att den genomfördes.

Det andra projektet – att skriva en bok

Det andra projektet jag länge velat göra är att skriva en lättläst bok. I slutet av sommaren fick jag och två kollegor en idé och bestämde oss för att försöka få ihop en bok med våra elever som målgrupp. Vi sågs en gång tidigt i höstas på Espresso house för att spåna fram en story. Sedan dess har vi setts några kvällar till och just nu har vi skrivit fyra av de planerade tio kapitlen. Jag är säker på att jag kommer känna mig stolt när den är klar också – även om ingen mot förmodan skulle vilja ge ut den. Men såklart hoppas vi på att ett förlag för lättlästa böcker kommer vara intresserat.

Det tredje projektet – att spela brädspel

Det sista projektet då? Jo, jag har alltid älskat brädspel och spelar det med alla i bekantskapskretsen som vill. Under pandemin har det varit svårt att ses men vi har spelat mycket hemma, i familjen. Jag kände dock att jag ville träffa fler människor som verkligen älskar att spela. Så jag hittade en app där kvinnor kan söka vänner. Ja, inte Tinder eller så, utan enbart vänskap. Jag skrev väldigt tydligt i min presentation där vad jag var ute efter. Jag har mycket på gång och jag har mina vänner men jag letade efter vänner med intresse för brädspel som har tid och lust att ses och spela. Vi blev en liten grupp på fyra personer som hittills bara har träffats en gång men det är snart dags igen. Det ska bli kul!

Så, hittills är min höst väldigt intensiv. Det är mycket på gång och många idéer snurrar i huvudet. Jag har också börjat två kurser som jag länge velat gå. Hur är din höst? Vad är du stolt över? Trotsa Jante och fyll kommentarsfältet med saker att vara stolt över!

Har du lyssnat på premiäravsnittet av podden? Jordenruntpodden heter den och du hittar den där poddar finns och även här.

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *