Vilket svenskt resmål står överst på din bucket list?

Ishotellet i Jukkasjäärvi eller Ice hotel  som det faktiskt heter står, enligt Sifo, överst på de flesta svenskars lista över resmål i Sverige de helst vill besöka. Vi var där i januari i år och att så många är sugna på att åka dit förvånar oss inte. Det är verkligen en plats man måste besöka minst en gång i livet!

När vi var där var det -30 grader ute och marken var täckt av ett tjockt lager snö. Dessutom var det stjärnklart en av nätterna så vi fick chans att se norrskenet. En riktigt magisk upplevelse! Dessutom provade vi på att sova en natt i ett av rummen på Icehotel där temperaturen hela tiden är -5°. Sedan några år finns det faktiskt en del av Icehotel som kallas 365 och är öppen hela året. Det är i den delen som Icebar och sviterna ligger bland annat. Det vanliga ishotellet byggs upp varje år med is från älven och ser inte likadant ut från år till år. Vi gillade Icehotel så mycket att vi redan i sommar har planerat att ta med barnen dit och visa dem också. Men då kommer det bli midnattssol istället för norrsken vi får uppleva.

Det märks även på de andra platserna på Sifos lista att svenskarna är nyfikna på norra delen av Sverige. Som nummer två kommer Kebnekaise och nummer tre är att vandra i fjällen.

Hela listan ser ut så här:

  1. Ice hotel
  2. Kebnekaise
  3. Fjällvandring
  4. Gotland
  5. Treriksröset
  6. Kungsleden
  7. Liseberg
  8. Sarek
  9. Abisko
  10. Österlen

Vilka svenska platser står på din bucket list? Svara gärna i kommentarsfältet! På min står Fjällbacka, gruvan i Kiruna, Trosa, Visingsö mm. Men det finns också många ställen som jag redan har besökt som jag gärna åker tillbaka till såsom Karlsö, Abisko, Österlen och Gotland.

Läs mer om vårt besök på Ice hotel:

Norrskenstur med fartglada och besvikna indier. 

Allt du behöver veta om Ice hotel i Jukkasjäärvi.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *