flapsteak

Mors dags-middag på Gamla televerket i Borgholm. Igår sken solen och Mange och barnen dukade frukostbordet med smoothie, gröt, surdegsbröd och snittblommor. Sedan bestämde vi lite spontant att vi skulle prova ett ställe jag länge varit nyfiken på, GT vin och bistro i Borgholm. Det finns verkligen många bra ställen på Öland, speciellt på sommaren och det är alltid kul att prova nya som fått bra recensioner.

GT kallar sig själva för en öländsk bistro och ligger inhyst in markplan i Gamla Televerkets Bed & Breakfast, precis vid torget i Borgholm. När vi var där hade de en speciell Mors dags-meny med två olika alternativ till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Maten var riktigt god och de får ett extra plus för att de kunde fixa halvportioner till barnen.

Vi vuxna delade på en förrätt, gravad vit sparris med parmesankräm, citronlök, rostade hasselnötter, brynta smörsmulor, granskottsolja och panchetta. Förrätten var stor så det räckte absolut med en halv.

Till varmrätt valde alla, utom Vilja, grillad svensk flapsteak med chimichurri, ramslöksaioli, lökslungad sparris och krossad potatis. Det var jättegott och fint upplagt och till och med Signe åt upp allt kött och all potatis. Det är väldigt ovanligt att hon äter upp när det inte är typiska rätter från en barnmeny. Vilja valde istället halstrad lax med citronsås, smörslungad Bella verde och kokt potatis. Jag fick prova hennes mat och den smakade också mycket bra.

Signe hade mest sett fram emot efterrätten som hette Snickers 2.0 eftersom den bland annat innehöll chokladsoppa. Lite besviken blev hon på soppan eftersom hon tyckte den smakade vatten och mörk choklad men tillsammans med det andra var det gott tycker jag. Sött såklart men ändå lite vuxen smak med den mörka chokladen och de salta jordnötterna. Vilja och Mange valde istället efterrätten som rätt och slätt kallades för rabarber. Det var vaniljkokta rabarber med maräng, rostad vit choklad och vaniljchantilly.

Snickers 2.0

Gamla televerket var ett nytt ställe för oss men vi kommer garanterat tillbaka. God mat och mysig miljö. Vi satt inomhus men uteserveringen såg riktigt fin ut så det blir kanske där vi äter nästa gång.

Vill du läsa mer om Kalmar och Öland så hittar du tidigare inlägg här.

Du kanske också gillar

5 Comments

  1. […] Vi upptäckte GT förra våren när vi åt Morsdagsmiddag där. De kallar sig själva för en öländsk bistro och den ligger inhyst på markplan i Gamla Televerkets Bed & Breakfast, precis vid torget i Borgholm. Maten håller hög kvalitet och lokalerna är trevliga. Ostarna kommer till exempel från Ölands köksmejeri. Jag älskar när restauranger använder sig av lokalproducerad mat och det gör många av restaurangerna i den här guiden. På sommaren är det mysigt att sitta utomhus på deras gård. […]

  2. […] Vi upptäckte GT förra våren när vi åt Morsdagsmiddag där. De kallar sig själva för en öländsk bistro och bistron ligger inhyst på markplan i Gamla Televerkets Bed & Breakfast, precis vid torget i Borgholm. Maten håller hög kvalitet och lokalerna är trevliga. Ostarna kommer till exempel från Ölands köksmejeri. Jag älskar när restauranger använder sig av lokalproducerad mat och det gör många av restaurangerna i den här guiden. På sommaren är det mysigt att sitta utomhus på deras gård. […]

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *