Afternoon tea

Café Mandeltårtan är ett favoritställe för oss att stanna till på när vi åker mellan Småland och kusinerna i Skåne. För en tid sedan körde vi till och med de 90 minutrarna dit från Kalmar utan att vara på väg till Skåne. Dock mötte vi upp min syster för att inta Afternoon tea tillsammans.

Afternoon tea

Var hittar jag Mandeltårtan?

Mandeltårtan ligger i Brunnsparken i Ronneby och på sommaren är det riktigt mysigt att bara gå omkring i parken eller låta barnen springa av sig på gräsmattorna medan du dricker upp ditt kaffe.

Senast vi var där var det tidig vår och parken såg inte lika inbjudande ut men det gjorde inget eftersom det var minst lika mysigt med brasan utomhus. Vid brasan såldes korv och fika för de som inte vill fika inne i dessa tider. Perfekt alternativ.

Men den här gången var det ju Afternoon tea vi hade bokat in oss på. Först gick vi fel och gick in på caféet men den här gången var det brödboden vi skulle till. På övervåningen, där vi aldrig varit tidigare, var det uppdukat för te. Det var gott om avstånd mellan sällskapen och det kändes säkert och tryggt. Lokalen är vacker med högt i tak och vackert gammalt trägolv. Perfekt lokal för ändamålet helt enkelt!

Mandeltårtan

Vad serverades?

Borden var fint uppdukade och vi fick en diger temeny att välja sort ur. På menyn fanns även alla bakverk vi skulle äta men som tur var behövde vi inte välja några där – alla ingick. Vi inledde med tre sorters snittar på danskt rågbröd. De innehöll getostkräm med bakat äpple, honung, saltrostade mandlar och rosmarin. Varmrökt lax med örtkräm pepparrot, dill och syrad rödlök. Rökt skinka, kokt polkabeta, picklade senapsfrön, picklad fänkål och persilja. Och det var tur att vi slapp välja för de låter ju lika goda, eller hur?

Afternoon tea

Nästa våning på kakfatet innehöll scones med vispad grädde, lemoncurd, hallonsylt och vispat smör. Den sista våningen innehöll alla kakor och om du har läst så här långt så gissar jag att du också vill veta exakt vilka kakor vi fick. Vi börjar med det bästa: minisemla med egengjord mandelmassa. Wow! Vi fick till och med receptet lite senare. Det är de godaste semlor jag har ätit. Sedan följde kolatartlett med egen nötella, chokladbiskvi med ekologisk choklad, mazarinkaka med passionspannacotta och en mördegskaka med hallonsylt.

Om vi var hungriga när vi gick därifrån? Nej, det kan jag lova att vi inte var. Men ändå kunde vi inte låta bli att köpa med oss några semlor hem. Om man gillar konceptet Afternoon tea så blir man inte besviken på Mandeltårtans version. Allt är gott, miljön är trevlig och det är bra variation på det som serveras. Vi kommer tillbaka helt enkelt!

Var har du ätit riktigt bra Afternoon tea?

Du kanske också gillar vårt inlägg om Malmös bästa glass!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *