I Kapstaden föll vårt val på boende till slut på Southern sun waterfront hotel. Vi valde länge mellan att hyra lägenhet via Airbnb och hotell men eftersom vi inte kände till alla områden och var sugna på att ha frukost inkluderad så valde vi till slut att bo på hotell.

Utsikten från Southern sun waterfront hotel i Kapstaden.

Om hotellet

Vi bokade via booking.com och betalade cirka 10 000 för 4 personer i 6 nätter. Då var det egentligen bara oss vuxna vi betalade för eftersom barn bor gratis här. Vi bodde i ett dubbelrum med två stora sängar. Det är ett något lyxigare hotell än vi brukar välja med egen restaurang, bar och stor lobby. Det finns även en utomhuspool och ett spa.

Vi kom fram runt lunch, flera timmar innan incheckningstiden startade men rummet var klart och det var inga problem att checka in.

Frukost

Frukosten var bra och det fanns mycket att välja mellan. Dessutom fanns det en station där två personer stod och gjorde ägg eller omeletter på beställning. En annan bra sak med frukosten var att man blev visad till ett bord varje morgon så man slapp springa runt och leta efter lediga bord. Kaffe och te serverades vid bordet, dock var det lite dålig ordning så några gånger kom inte vårt kaffe innan vi var klara med frukosten.

Frukosten på Southern sun waterfront hotel

Restaurang & roomservice

Vi åt aldrig i restaurangen på kvällen men den såg fin och fräsch ut och verkade prisvärd. På onsdagen hade de Gin night. Då erbjöd de en tallrik sushi och obegränsat med Gin mellan 17-19 för cirka 150 kr. En annan kväll var det buffé. Men med så många bra restauranger i Kapstaden ville vi inte äta middag på hotellet. Däremot provade vi room service några gånger när alla var för trötta att ge sig ut igen. Det funkade fint och smakade bra.

Fördelar

Hotellet kändes säkert och vi var tvungna att dra nyckelkortet för att kunna åka upp i hissen. Det var rent och fräscht och fin frukostbuffé. Läget var bra eftersom det var lätt att ta Uber överallt.

Dubbelrum på Southern sun waterfron hotel Kapstaden

Nackdelar

Den största nackdelen var nog att det ibland var lite hektiskt i frukostmatsalen och att wifi inte ingick fullt ut. Vi fick använda 3 enheter per rum och inte mer än 500 mb/dygn. Det var lite svårt när barnen ville slappa med sina telefoner på kvällen och vi vuxna ville använda våra telefoner till att kolla upp vad vi skulle göra nästa dag och surfa lite. Duschen var heller inte den bästa.

Skulle vi välja att bo på Southern sun waterfront hotel igen? Ja, om priset var rätt. Men vi skulle också kunna tänka oss att prova ett nytt hotell nästa gång.

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *