Signe på Boulders beach

Idag har vi varit iväg från Kapstaden hela dagen med vår hyrbil. Magnus har kört på vänster sida och det har gått bra även om det ibland satts igång vindrutetorkare istället för blinkers. Ibland känns det väldigt bakvänt med vänstertrafik, till exempel i rondeller eller när man ska gå över en väg och glömmer vilket håll man ska titta åt.

Signe med pingvinerna

Vi lämnade iallafall vårt hotell imorse för att bege oss mot Boulders beach och pingvinkolonin som bor där. Det hade varit optimalt att komma iväg tidigare för det var lite för mycket folk vart än vi kom idag. Men så är det ju också påskdagen och alla är lediga.

Först besökte vi en strand som låg precis bredvid Boulders beach. Där såg vi bara ett par pingviner men å andra sidan var vi nästan ensamma vilket gjorde det mer speciellt. Boulders beach är ett nationalparksområde och där lever pingvinerna skyddade från människor på ett annat sätt. Men de är inte alls instängda på stranden utan kan ge sig iväg när de vill. Att gå in på Boulders beach är dyrt, det kostade över 400 kr för två vuxna och två barn. Det är dock något speciellt med pingviner så självklart var det värt det… även om det hade känts mer speciellt om vi sluppit att dela upplevelsen med alla andra turister.

Boulders beach ligger precis vid den mysiga lilla staden Simons Town. Här finns ett par restauranger och caféer att välja på och är ett utmärkt lunchstopp efter en stunds pingvinspaning.

Dags för ett dopp

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *