solnedgång

Franschhoek är en liten stad men det saknas inte matställen. Inne i samhället finns många caféer som passar fint för lunch men även finare restauranger som serverar både lunch och middag. Runt omkring stadskärnan ligger vingårdarna på rad och de flesta serverar lunch eller åtminstone någon form av ostbricka till vinet. Några har också öppet kvällstid. Följande restauranger besökte vi under vår vistelse i Franschhoek och kan rekommendera alla!

restauranger och vingårdar i franschhoek

Hussargrill åt vi på sista middagen i Franschhoek. Det är inte en vingård utan en restaurang som ligger längs huvudgatan inne i samhället. Vi åt gott kött och drack G&T för 40 kr /st. Restaurangen ligger i anslutning till Protea hotel som såg riktigt fint ut.

The Rickety bridge är den vingård som ligger närmast vårt boende så vi promenerade dit för lunch och vinprovning. Två av hundarna som bor på vårt B & B följde med oss hela vägen dit och låg under bordet när vi åt. En smakprovningsmeny med tre mindre varianter av deras rätter med passande vin till kostade cirka 200 kr per person. Det funkade fint för oss att dela på en sån även om personalen tyckte att det var för lite för oss att bli mätta på. De har också barnmeny.

The Village grill and butcher är en trevlig restaurang med vita dukar. De har gott kött på menyn och vi slog även till på efterrätt i form av Malvapudding och Creme Brulée.

The Franschhoek cellar är en vingård med trevlig restaurang där man kan sitta utomhus i skuggan och dricka sitt vin. De har också en stor inhägnad lekplats med barnpassning där små barn kan leka medan föräldrarna provar vin eller äter. Våra tjejer var för stora men hade de varit yngre hade det varit guld värt att få äta lunch i lugn och ro. Vi åt varsin burgare och drack en Berry smash gjord på gårdens viner till.

vinbil

På Woolworths food som ligger centralt i Franschhoek kan man köpa med sig mat för en picknick eller om man vill grilla själv. En kväll när ingen orkade gå på restaurang köpte vi lite yoghurt och bananer där och åt hemma istället.

Besöker man området under högsäsong rekommenderas absolut att boka bord för både lunch och middag. Vi hade inga problem att få bord när vi bara dök upp eftersom vi var där i slutet av april i eftersäsong.

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *