Vilja och elefanter

Vi valde länge mellan de olika lodgerna som finns i Sydafrika och bestämde oss till sist för Baobab ridge som ligger i Greater Kruger. Jag återkommer med fler inlägg om varför vi valde Greater Kruger istället för Krugerparken och en recension om vårt boende. Men jag kan redan nu säga att det är fantastiskt att bo här!

Game drive

Vi kom fram och checkade in strax efter klockan 14. Redan klockan 14.30 serverades lunchen på lodgens terrass. Det finns 8 hus här och de ligger långt ifrån varandra så det känns absolut inte trångt. Alla andra som bor här är par, så vi är den enda barnfamiljen. All mat och dryck ingår i priset vi redan betalat för lodgen och det tycker barnen är så lyxigt eftersom det känns som allt är gratis. Det är dessutom väldigt familjär och avslappnad stämning här så det är bara att gå in bakom baren och ta vilken dryck man är sugen på.

Vår första safaritur någonsin började strax efter lunch. Vi hoppade upp i en grön safarijeep med nio platser i. Det var bara vi fyra och ett par från Brasilien som åkte i bilen så den var inte ens full. Guiden började med att noga gå igenom säkerhetsregler och betonade att vi inte skulle ha för höga förväntningar på att få se alla djur första rundan. Det är ju trots allt inte en djurpark vi är i utan i djurens naturliga miljö. Barnen satte sig längst bak och vi föräldrar i mitten och sen bar det iväg.

Elefanter.

Vi hade tur på vår först game drive och fick se många djur. Barnen ville helst se elefanter och det fick vi göra nästan direkt. En hel flock elefanter uppenbarade sig plötsligt några meter från bilen. Framför allt var det två hanar som bråkade med varandra och stångades lite som var fascinerande att följa. I början kände jag mig lite nervös över att ha så stora djur så pass nära bilen men guiden sa bara ”relax” vilket vi också gjorde.

Sedan såg vi också giraffer, vårtsvin, hyenor, en gnu och en kameleont.

Giraff

Vi hade också turen att få se två noshörningar. Vi kände inte igen dem eftersom de inte hade sina karaktäristiska noshorn. Det pågår nämligen ett försök här nu för att försöka undvika att noshörningar dödas av tjuvjägare för hornens skull. Noshörningarna sövs av en veterinär och så opereras hornen helt enkelt bort.

noshörningar utan horn

När vi åkte förbi ett vattenhål låg det tre flodhästar där. Först berättade guiden att flodhästar är ett av de farligaste djuren eftersom det dödar människor som kommer nära vattenbrynet för att till exempel hämta vatten. Sedan stannade guiden bilen och dukade upp ett bord med drinkar och snacks. Vi kände oss lite tveksamma till att gå ur jeepen men vi litar på honom och hans kunskaper om miljön så vi gjorde det och det var lugnt. Djuren brydde sig inte om att vi var där och det var riktigt coolt att se flodhästarna öppna sina gap.

Vi avslutade första dagens safari med att åka hem till lodgen i mörkret under stjärnhimlen.

Tjejerna ser en elefant

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *