Av oss fyra är tre väldigt höjdrädda och en fjärde fullständigt orädd. Den fjärde, som också är yngst, är tyvärr (eller som tur är) under de 14 år som krävs för att få hoppa världens högsta bungy jump.

Bloukrans bridge

Vi befinner oss i skrivande stund vid Bloukrans bridge. En motorvägsbro som spänner över en dalgång på 216 meters höjd. Här kan man alltså, från mitten av bron, till en kostnad av ca 900 svenska kronor kasta sig ut i världens högsta bungy jump. Man kan också för ca 100 kronor per person få promenera ut på bron, se när folk hoppar och sen promenera tillbaka igen. För den som har svårt för höjder är detta en prövning.

Barnen på Bloukrans bridge

Jag och barnen tog promenaden som löper i en slags nätklädd gång som hänger under bron. Det som skiljer fotsulorna från marken över 200 meter rakt ner är ett metallgaller som svajar när man kliver på det. Yngsta dottern springer i förväg, hoppar, tittar ut över kanten och beklagar sig över att det inte är högt nog. Den andra håller krampaktigt i räcket och försöker hålla tillbaka tårarna. Själv är jag inte på något sätt kaxig, fäster blicken långt fram och fokuserar på ett steg i taget.

Väl tillbaka från bron har det uppdagats att bensintanken på vår hyrbil läcker. Avis har skickat en bärgningsbil och en ersättningsbil till oss som vi nu väntar på. Det går inte alltid som man tänkt sig men jag är glad att det var bensintanken och inte gångbron som inte höll måttet.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *