Som ni nog förstått vid det här laget så älskade vi våra dagar på safarilodgen! Och ja, det finns några saker till ,ganska många om jag ska vara ärlig, jag vill dela med mig av från vår Sydafrikaresa. Jag hoppas ni inte har något emot det.

Innan vi bokade vår safari hade jag många frågor om hur det skulle funka och hur en dag på en lodge ser ut. Därför tänker jag att det kanske är fler av er som är nyfikna på det så idag bjuder jag på detaljer om hur våra dagar på Baobab ridge såg ut. Det kan såklart skilja mellan de olika lodgerna men jag fick uppfattningen att det ser ganska likt ut på lodgerna i samma prisklass.

05.15 ringer klockan, innan gryningen, och det är dags att klä på sig och gå bort till receptionsbyggnaden.

05.45 serveras kaffe, te och hembakade kakor så att vi ska ha något i magen innan safarin drar igång.

06.10 är det dags att hoppa upp i bilen! Bilen är en safarijeep utan tak med plats för nio gäster. I vår bil är det vi fyra och ett nyförlovat par från Brasilien. Guiden delar ut varma filtar till alla innan vi åker iväg. Efter ett par timmar stannar vi och guiden dukar upp kaffe, te och varm choklad tillsammans med några kakor.

Fika i bushen

08.45 kör vi tillbaka till lodgen. Idag har vi fått se en leopard, impalas, hyenor och vattenbufflar. Leoparden var fantastiskt vacker och smidig. Vi lyckades till och med se när den fångade en fågel och åt upp den en meter ifrån oss.

09.20 serveras frukosten utomhus i skuggan. När frukosten är slut har man den längsta stunden på dagen som inte är planerad av lodgen. Först använder vi wifi en stund eftersom det bara finns i närheten av receptionen. Sedan badar barnen i poolen med pappa medan mamma passar på att ta en liten tupplur. Det frestar på att gå upp så tidigt.

Terass
Pool med utsikt

14.30 serveras en mindre lunchbuffé utomhus på terrassen igen.

15.30 är det dags för dagens andra safaritur. Vi åker med samma guide och samma sällskap som på morgonen.

17.30 när solen går ner stannar vi och guiden dukar upp drinkar och snacks på ett litet bord. Drinkbeställningarna tog han upp innan vi åkte. Jag har valt en Gin & Tonic som serveras i rostfritt glas. Magnus får en sydafrikansk öl och barnen Cola och juice.

Signe

18.30 är vi tillbaka vid lodgen igen och har en stund att göra oss iordning eller vila innan middagen serveras.

Skylt till Baobab Ridge

19.15 samlas alla för middag. Några dricker lite vin eller öl i lobbyn medan andra passar på att använda wifi igen.

Boma

19.30 serveras middagen som består av tre rätter. Den här dagen åt vi utomhus vid en eld. Personalen bar ut och dukade borden nära elden och sedan serverades förrätten. Signe började bli väldigt trött vid det här laget så när varmrätten var uppdukad åt vi lite snabbt och gick sedan hem och duschade och somnade ganska snabbt. För övriga serverades det cheesecake till efterrätt. Några gäster satt kvar i lobbyn och drack, använde wifi eller bara pratade. Men de flesta gick tillbaka till sina egna hus innan klockan 21.30. Vi var ju alla där främst för djurens skull och då hade nog ingen emot tidiga kvällar och morgnar.

You might also enjoy:

3 Comments

    1. Hej SolTrädet! Jag förstår inte riktigt hur du menar. Vi vuxna är sällan med på bild i bloggen, vi är hellre bakom kameran.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *