Det är väldigt olika i olika länder vi har besökt om man kan ta med barn om man vill dricka en drink. Nu är ju vi väldigt förtjusta i just olika drinkar och tycker det är kul att prova såna ställen när vi reser. Dock skulle vi aldrig dricka mycket alkohol när barnen är med, men en drink tycker vi är okej. Eftersom det skiljer så mycket från land till land kontaktade vi Cause effect i Kapstaden innan och frågade om det var okej att ta med barnen dit. De svarade snabbt och trevligt att det var helt okej även om de inte rekommenderade det sent på kvällen eftersom det brukar vara lite högljutt och fullsatt då.

Signe på Cause Effect

Vi åkte dit och åt en sen lunch istället. Då var det väldigt lugnt och vi var i stort sett de enda gästerna. När vi kom in hade Magnus som vanligt sin stora systemkamera i handen så killen i baren trodde direkt att vi kom från någon tidning. Tydligen är det ett ganska populärt ställe att skriva om.

Vi beställde in olika sliders och delade på. De hade med kyckling, nötkött och vegetariska och de var goda alla tre. Sliders, är hamburgare i miniformat och passar bra att dela med barnen om det inte finns någon barnmeny eftersom varje portion brukar innehålla tre små burgare.

Till barnen blandade bartendern en alkoholfri drink som serverades i en enhörningsmugg med sockervadd på toppen. Jag tog en variant med alkohol av samma drink som hette, Richie the rainbow sparkle unicorn, och innehöll bland annat gin, jordgubbar och ananas. Mums!

Maten var som sagt god men det är drinkarna Cause effect är kända för. De har en stor drinkmeny och de har också placerat in sina drinkar i ett diagram så att man direkt ser vilka som är söta, sura, beska osv. Drinkarna serveras sedan på olika kreativa sätt. Magnus drink serverades till exempel med en kotte som servitrisen tände eld på och sedan direkt blåste ut igen. Drinken kallades Cape Pine och röken från kotten skulle vara det där lilla extra helt enkelt.

Läs också:

Hej då Kapstaden!

Pingviner, pingviner, pingviner!

Fjärde dagen i Kapstaden.

Framme i Kapstaden!

Cause Effect Cocktail Kitchen

You might also enjoy:

3 Comments

  1. Resan verkar vara fantastisk!! Drinkar? fortfarande inga bilder på er vuxna, är det bra? eller är det en av er som åkt?

  2. Nej då hela familjen var med på resan men som vanligt tar vi mest bilder på barnen när vi reser. Men om du scrollar till tidigare inlägg finns en del bilder även på oss vuxna om du gärna vill se oss ?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *