Hemma i Sverige igen… Innan hemresan hann vi dock bl.a. med en dagstripp till grannlandet Senegal. Vi åkte söderut med samma guide, chaufför och bil som vi åkt till Georgetown med. Den enda skillnaden man direkt märkte efter att ha passerat gränskontrollen var att vägarna var något bättre och att alla pratade franska istället för engelska. I Senegal tog vi en båttur i ett mangroveträsk vilket var häftigt, vi såg bl.a. pelikaner. Turen slutade inte där den börjat utan vi fick vackert kliva ur båten och vada tillbaka genom vatten och lera. En liten by besökte vi också där jag, till bybarnens förtjusning, fick möjlighet att visa upp mina färdigheter i att spela afrikanska trummor. Vägen tillbaka till Gambia färdades vi via Smuggler’s Road, en liten grusväg som titt som tätt används av folk som inte har lust att visa upp vad dom för över gränsen.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *