Idag har vi varit pa tva lite annorlunda besok. Vi borjade dagen med att aka till ett apotek i Serrekunda. Dar kopte vi bland annat malariamedicin och panodil. Apotekaren sa “God bless you” flera ganger eftersom vi skulle skanka medicinen till ett sjukhus. Han gav oss till och med en liten rabatt. Sedan akte vi till ett litet sjukhus i en by utanfor Serrekunda. Det ar dit fattiga manniskor som inte har rad att betala for sjukvard gar. Dar motte vi forestandarinnan som tog sig tid att prata med oss och hon forklarade att hon alltid tar sig tid att prata med svenskar eftersom nagra svenskar hade skankt pengar till en forlossningsavdelning och en tvattmaskin. Tvattmaskinen anvandes dock inte eftersom de inte visste vilket tvattmedel som kunde anvandas. Sjukhuset var mycket primitivt och hon tackade for medicinen manga ganger och sa att det vi gav skulle radda liv. Det kanns konstigt att sa lite for oss ar sa mycket for dem. Vi som har sa mycket borde verkligen dela med oss lite oftare. Efter sjukhuset besokte vi SOS barnby dar vi fick se barn i skolan och aven deras spadbarnsavdelning. Dar fanns en kille som kommit in for ett par dagar sedan och bara var tva veckor gammal. Den avdelningen hade vi svart att slita oss ifran. Men barnen har har det anda forhallandevis bra, de har mat och far ga i skola tack vare manga internationella donationer.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *