tjejerna med hundar

Vi bodde tre nätter på La Provence B & B, några kilometer utanför Franschhoek. La Provence är en vingård men de har ingen restaurang och erbjuder inte någon allmän vinprovning som de flesta andra vingårdar gör. Man kan däremot som gäst boka en privat visning i vinkällaren med Johan som är tredje generationens vinodlare på gården.

Barnen älskade det här stället! Vi fick två stora rum med två dubbelsängar, en enkelsäng och egen uteplats. Dessutom fanns det dusch och toalett. Det var väldigt mysigt men inte lyxigt. För 100 rand extra per person, 50 för barn, får man en komplett frukost ute på verandan utanför receptionen. Annars ingår en enklare frukostkorg som levereras till rummet. Vi tyckte absolut det var värt att betala extra för att få äta på verandan.

På gården finns 3 vakthundar och 2 sällskapliga hundar, Pepsi och Cola, som gärna leker med gästerna. Barnen lekte med hundarna i stort sett hela tiden när vi var där. Hundarna är väldigt snälla och följer gärna efter gästerna. De satt utanför vår dörr med en boll i munnen när vi vaknade på morgonen och tjejerna älskade det!

Vi bokade boendet via Airbnb (sök på La Provence cottages) och betalade ungefär 2800 kr för 3 nätter. Då ingick enklare frukost och städning varje dag. Det finns också möjlighet att lämna in tvätt och att få skjuts till restauranger eller vingårdar för en mindre summa. Det finns en tennisbana på området som vi använde några gånger. Dessutom har de några strutsar.

tennisbana

La Provence kan vi verkligen rekommendera! Här kunde hela familjen komma ner i varv och bara njuta. Barnen sprang fritt omkring och lekte på de stora gräsmattorna och vi vuxna promenerade, läste och spelade tennis.

Läs också om restauranger i Franschhoek här!

Är du nybörjare på Airbnb så kan du läsa vår guide till hur det funkar och dessutom få 360 kr rabatt på din första bokning här.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *