Signe på Taffelberget

Idag har varit en händelserik dag. Vi började med att ta linbanan till toppen av Taffelberget. Berget med platt topp som vi ser i bakgrunden var vi än befinner oss i Kapstaden. När det är för dimmigt går inte linbanan men vi hade tur och dimman som låg över berget under morgonen skingrades och solen tittade fram just när vi kom dit.

Utsikten från linbanan upp och under promenaden uppe på berget var fantastisk! Men så är det ju också ett av världens sju moderna naturunderverk!

På vissa ställen på toppen gick vi omkring ovanför molnen och på andra ställen av berget låg dimman tät. Vi spenderade några timmar där uppe med att ta kort och vandra runt och titta på utsikten. Vi såg också några tappra människor som vandrade och klättrade hela vägen upp. Det ska ta cirka 6 timmar sägs det.

När dimman rullade in skyndade vi oss till linbanan så vi inte skulle bli kvar på berget för länge eftersom vi hade fler saker inbokade idag. Vi var de sista som hann med linbanan ner innan den slutade att gå, för en stund, på grund av dimman.

Vi tog en uber till Waterfront eftersom vi hade biljetter till färjan till Robben island klockan 3. Båtfärden tog cirka 40 minuter och var helt okej förutom att demonstrationen av flytvästar var ganska komisk. Flytvästarna hade nog inte heller varit godkända på någon svensk färja.

Besöket på Robben island var mycket intressant och tjejerna skötte sig jättefint hela dagen trots att det var en lång intensiv dag. Vi fick se Nelson Mandelas cell och lyssna på en fd politisk fånge som suttit i fängelse 7 år i ett av fängelserna på Robben island. Att människor kan bete sig så grymt mot varandra på grund av makt och hudfärg är fruktansvärt.

Vi fick också se stenbrottet där de tillfångatagna politiska ledarna fick jobba åtta timmar om dagen, året om i 13 år trots att stenen som behövdes var färdighuggen redan efter 6 månader. Efter 13 år slängde vakterna helt enkelt all den övriga huggna stenen i havet.

På Robben island finns också en koloni med 5000 afrikanska pingviner och några av dem lyckades vi få syn på i slutet av besöket så det avslutades lite mer positivt. Det var första gången barnen såg pingviner ute i det fria.

För er som vill veta mer om de olika platserna vi besöker så kommer fler inlägg med mer information och detaljer så småningom.

Imorgon ska vi hämta ut en hyrbil och på söndag har vi planerat att åka till Godahoppsudden och Boulders beach. På måndag lämnar vi Kapstaden för den här gången och beger oss österut.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *