Innehåller en Adlink.

Igår checkade vi ut från vårt hotell i Kapstaden där vi bott 6 nätter. Innan vi lämnade staden åkte vi förbi City hall där Mandela numera står staty på balkongen. Det var nämligen här han höll sitt första tal efter frigivningen från fängelset.

Sedan sa vi hej då till Kapstaden för den här gången och körde hyrbilen mot Pringle Bay. Resan gick genom fina landskap och dramatiska kustvyer. Vi stannade även någon timme i Muizenberg beach där barnen byggde sandslott på stranden. Stranden var full av surfare och människor som försökte lära sig surfa och det känns som att hela området fokuserar mycket på surfingen.

Stranden är också känd för sina färgglada badhytter och de ville Mange såklart fotografera medan barnen byggde sandslott.

Muizenberg beach

Dagsetappen var ganska kort så vi var framme redan runt lunch. Vi hade hyrt en stuga via Airbnb och den var riktigt mysig med veranda, eldstad och sovloft. Vägen till stugan var inte asfalterad utan bestod av röd sand. Flera gånger såg vi babianer som sprang fritt i byn och upp på hustak till bostadshus. Vi blev också varnade för att inte promenera omkring med något ätbart i händerna eftersom babianerna då gärna kommer fram och försöker ta det. Man ska inte ens lämna ett fönster på glänt eller ett bilfönster lite nervevat för då kan babianerna ta sig in om de ser mat i bilen! Både läskigt och coolt.

Vi tog det ganska lugnt på eftermiddagen och kvällen i Pringle Bay med lek, spel, läsning och lite läxor. Vilja har med sig en egen läsplatta på resan och det är perfekt för henne. Hon har med sig den vart vi än åker och så läser hon i bilen när vi kör. Vi har köpt den här från Adlibris till både henne och mig. Och Signe lyssnar på Suneböcker på Storytel på sin mobil när vi åker bil och när hon ska sova. Verkligen smidigt att böcker är så tillgängliga på olika sätt och att vi inte behöver fylla en hel resväska med böcker för att kunna läsa hela resan.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *