Nu är det knappt en vecka kvar tills vi ska ut och resa igen så den här veckan består av jobb och reseförberedelser. Det blir alltid lite stressigt sista dagarna innan en sån här resa men det brukar ordna sig. Den här gången är det Sydafrika vi ska åka till och det blir barnens första besök i Afrika.

Afrika från ovan.

Ända sedan jag hörde talas om Apartheid och Mandelas kamp för ett fritt och jämlikt Sydafrika när jag var barn har jag varit nyfiken och intresserad av landet. Att resa dit har alltid lockat mig men det känns också lite läskigt att åka dit med tanke på säkerhetsläget och ryktet framför allt Johannesburg har haft. Dock har det blivit bättre och nu är det många barnfamiljer som reser till Sydafrika. Vi har läst på en hel del och hoppas att vi inte råkar ut för något. Har du varit där och har några tips får du gärna dela med dig!

Vi kommer att flyga till Kapstaden och hem från Johannesburg. Från Kapstaden bilar vi genom vindistrikten och Garden route till Port Elizabeth. Därifrån flyger vi till Johannesburg och hämtar upp en ny hyrbil som vi ska köra till Krügerparken med.

Hela familjen ser fram emot resan och det ska bli spännande att få se mer av Afrika men också mysigt att lämna vardagen och bara få umgås hela familjen!

Hoppas ni vill följa med oss på resan via bloggen och Instagram. Glöm inte att bokmärka om du vill hitta tillbaka hit!

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *