St Louis City Museum

st-louis-city-museum

I St Louis finns ett fantastiskt museum. Barnen kallar det för klättermuseet men det heter egentligen bara City museum. Varför det kallas museum kan man undra för det är mest som en stor lekplats. Ett helt hus, som från början var en skofabrik, är ombyggt till en värld av annorlunda, roliga och spännande saker för både vuxna och barn. På bottenvåningen finns grottor med mängder av tunnlar att krypa vilse i. Det finns inga kartor över museet utan allt får utforskas på egen hand. Det finns inte heller wifi – meningen är att vuxna och barn ska leka och upptäcka tillsammans.

Det är inte alls säkert att barnen kommer ut på samma ställe där de kröp in, kanske inte ens på samma våning. Det finns mängder med rutschkanor, den längsta snurrar sig nedför 10 våningar. Och vänta, du har inte ens hört det bästa än! Taket! Jag säger bara taket! Däruppe finns ett pariserhjul och en skrotad skolbuss som hänger ut över kanten.

På en annan våning finns också en stor utomhusplats där det bland annat finns två riktiga flygplan som man kan klättra upp i. För att komma till flygplanen måste man klättra eller krypa i tunnlar av metallnät högt över marken. Där finns också bollhav, snirkliga trappor och en borg.

Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss när vi åkte dit för hemsidan är lite hemlighetsfull men det är en helt magisk plats för barn. Det finns flera matställen att äta på i museet och på taket finns en mexikansk cantina där de säljer nachos med guacamole, pico de gallo och drinkar till de vuxna.

Ha gott om tid, barnen kommer aldrig vilja gå därifrån!

Till sist några praktiska tips:

Namnband

Det är mycket folk på museet och det är svårt att hålla koll på var barnen tar vägen. De kan som sagt komma ut på ett helt annat ställe än de kröp in på. Ta därför ett blått armband vid ingången där du skriver ditt telefonnummer så någon i personalen kan ringa dig om ni kommer bort ifrån varandra. Det är också bra att bestämma en mötesplats för varje ny våning ni kommer till.

Parkering

Parkering kostar 5 dollar, bara cash funkar.

Vatten

Se till att dricka ordentligt. Vi besökte museet på sommaren och det blir väldigt, väldigt varmt på taket. Och barnen har så kul att de lätt glömmer att äta och dricka.

Solkräm och keps

Det blir väldigt varmt och soligt på taket så smörj in hela familjen med solkräm och använd gärna keps eller solhatt.

Kläder

Du kan räkna med en sak. Barnen kommer att bli smutsiga! Ha gärna shorts eller byxor som täcker knäna eftersom de kommer krypa och klättra en hel del. Knäskydd kan också vara bra att ha. De kan köpas i museishoppen.

Taket

Taket är absolut värt att betala 5 dollar extra för att få tillgång till. Om vädret är fint så passa på att åka upp dit direkt. Det blir snabbt fullt med folk lite senare på dagen. Om det blir åska eller regn stänger taket så det är bäst att passa på att ta det direkt om det är fint väder.

Du kanske också gillar

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *